Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Με ενδιαφέρουσες εκθέσεις συνεχίζει τις εκδηλώσεις του το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.Συγκεκριμένα:

  • Εγκαινιάζεται αύριο (7.30μ.μ.) στην Πινακοθήκη του δήμου (Πειραιώς 51) αναδρομική έκθεση του Βρασίδα Βλαχόπουλου.Παρουσιάζονται 120 ζωγραφικά έργα και σχέδια του καλλιτέχνη, από τις σπουδαστικές του δημιουργίες έως τις τελευταίες του 1993, έτος του θανάτου του. Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: "Το χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλιάς του Β. Βλαχόπουλου είναι οι μεγάλες θεματικές ενότητες. Κυρίαρχο γνώρισμα των έργων του είναι ο αποκλεισμός του αυτοσχεδιασμού, επειδή η νόηση και όχι η επινόηση είναι η αφετηρία της τέχνης του". Η επιμέλεια της έκθεσης, αλλά και της έκδοσης, ενός σημαντικού λευκώματος που πλαισιώνει την παρουσίαση, είναι της Εφόρου της Πινακοθήκης του δήμου, Νέλλης Κυριαζή.
  • Την Πέμπτη (8μ.μ.) στο Κέντρο Τεχνών του δήμου (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας), εγκαινιάζεται έκθεση πέντε καλλιτεχνών από Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Φινλανδία. Τίτλος της "Γύρω από την Πνευματικότητα στην Τέχνη".
  • Την Παρασκευή (7μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Ακαδημίας 50) παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σπηλιόπουλου με τίτλο "Η αποκάλυψη του χρώματος".
  • Στις 17/2 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη"(Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης, Θησείο) φιλοξενούνται τα έργα του διαγωνισμού"Τα παιδιά σχεδιάζουν την Ευρώπη".
  • Τέλος, από τις 19/2 στις αίθουσες τέχνης του δήμου (Ξενοφώντος 7) παρουσιάζεται έκθεση 14 νέων Βρετανών καλλιτεχνών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ