Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος χώρος τεχνών

Ενας νέος χώρος τεχνών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ξεκινά τη λειτουργία του στην οδό Λεβίδου 11 στην Κηφισιά. Πρόκειται για την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη,που ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Π. Κουβουτσάκη.Η συλλογή, δυναμικότητας 800 έργων, στεγάζεται σε κτίριο συνολικής εκτάσεως 2.000 τ.μ., εφοδιασμένο με τον πιο σύγχρονο μουσειακό εξοπλισμό.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο ιδρυτής της, "στόχος είναι η ανάπτυξη, προαγωγή και η διάδοση της νεοελληνικής παραστατικής ζωγραφικής και γλυπτικής. Η συλλογή των έργων ξεκίνησε το 1988 και η επιλογή τους δεν υπαγορεύτηκε από επενδυτικά κριτήρια. Η παρουσίαση της συλλογής έγινε με τρόπο που να μπορεί να κατανοεί ο επισκέπτης, όσο το δυνατόν βαθύτερα, την πορεία της νεοελληνικής ζωγραφικής, από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, καθώς και τους δεσμούς της με το παρελθόν".

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της νέας Πινακοθήκης περιλαμβάνει: Προβολές εκπαιδευτικών ταινιών, απογευματινές διαλέξεις, σειρά περιοδικών εκθέσεων και εκπαιδευτικά προγράμματα. Δωρεάν ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Τρίτη έως Παρασκευή (6μμ έως 9μμ). Σάββατο και Κυριακή (10πμ έως 3μμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ