Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα στη Ζώνη, για τη σύμβαση

Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων του ΟΛΠ στη Ζώνη, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Απεργούν σήμερα για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.Στις 10.30 το πρωί οι απεργοί πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να αποφασίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα, στο βαθμό που συνεχισθεί η αδιαλλαξία των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη απαιτούν αυξήσεις που να διατηρούν την αγοραστική τους δύναμη, καθώς επίσης και ουσιαστικά μέτρα χρηματοδότησης και στήριξης των ανέργων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Κ. Σφυρίου,μέχρι το τέλος του 1996 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο ΟΛΠ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.Τα έργα αποτελούν τμήμα των μέτρων, τα οποία είχε δεσμευτεί να πάρει η κυβέρνηση, υπό την πίεση των μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μεταλλεργατών και των ανέργων της Ζώνης από την άνοιξη έως το Φθινόπωρο του 1995.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων που υπέβαλε ο ΟΛΠ, ανακοίνωσε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός. Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός αφορά την επισκευή των μονίμων δεξαμενών, την επισκευή της μικρής πλωτής δεξαμενής, τις εργασίες στους χερσαίους χώρους, τις κλίμακες πλοίων, το ιατρικό κέντρο και τη σχολή μαθητείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι μόνιμες δεξαμενές - ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε προχτές - θα έχουν επισκευαστεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000.000 δραχμές. Ο διαγωνισμός για την πλωτή δεξαμενή θα προκηρυχτεί στα μέσα Μάρτη, το κόστος θα ανέλθει σε 400.000.000 δραχμές και η επισκευή θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο. Εντός των ημερών θα προκηρυχθεί, σύμφωνα πάντα με τον ΟΛΠ, ο διαγωνισμός για τις εργασίες στους χερσαίους χώρους, ύψους 300.000.000 δραχμών και θα ολοκληρωθούν, τελευταίες από όλα τα έργα, το Δεκέμβρη του 1996.

Το Μάη υπολογίζεται να παραδοθούν οι πέντε νέες κλίμακες πλοίων που κατασκευάζονται από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ το Ιατρικό Κέντρο, με προϋπολογισμό 150.000.000 δραχμές θα παραδοθεί στα τέλη Ιούνη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η μελέτη για τη σχολή μαθητείας έχει παραδοθεί στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά αλλά "ο ΟΛΠ είναι σε επαφή με τον ΟΑΕΔ για να χρησιμοποιηθεί αντί αυτής της σχολής, η σχολή του ΟΛΠ". Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, δεσμεύονται στο χρονοδιάγραμμα, να προκηρύξουν το έργο, ύψους 100.000.000 δραχμών, χωρίς όμως να έχουν προσδιορίσει και τις ημερομηνίες προκήρυξης και παράδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ