Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο Γενικό Λογιστήριο το συνταξιοδοτικό του ΝΑΤ

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προωθήθηκε η τροπολογία για τις διατάξεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό των ναυτεργατών, ώστε να καταρτιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο εκθέσεις και να υπογραφεί στη συνέχεια από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, για να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Την τροπολογία που αφορά μεταξύ άλλων αύξηση των συντάξεων ίση με το 55 % του μισθού της αντίστοιχης Συλλογικής Σύμβασης των εν ενεργεία ναυτικών, κατάργηση της ελάχιστης ασφαλιστικής προστασίας και αλλαγή μέρους των συνταξιοδοτικών κλάσεων, έχουν υπογράψει ήδη οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Η κυβερνητική δέσμευση για την αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 55% των μισθών των εν ενεργεία ναυτικών είχε αναληφθεί το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας των ναυτεργατών. Ωστόσο, αίτημα των συνταξιούχων ναυτικών και ναυτεργατικών σωματείων είναι η αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 80% των μισθών των εν ενεργεία, καθώς επίσης και η αύξησή τους σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επίσης, οι συνταξιουχικές ναυτεργατικές ενώσεις ζήτησαν με πρόσφατο διάβημά τους να ξεχωριστεί το θέμα της αναπροσαρμογής των συντάξεων έστω στο 55% από άλλες διατάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ