Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υποχρεωτικές άδειες στου "ΣΟΥΛΗ"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ο "ΣΟΥΛΗΣ" ξαναχτύπησε. Με τη βοήθεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που αποτελούν την πλειοψηφία στο σωματείο και αποδέχτηκαν την πρόταση του εργοδότη, που επικαλείται "δυσκολίες" της αγοράς (συγκεκριμένα λέει ότι δεν υπάρχουν παραγγελίες), για τέσσερις μέρες υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες της ομώνυμης επιχείρησης επικαλούνται τέτοιου είδους προβλήματα προκειμένου να θέσουν διλήμματα του τύπου "ή αποδέχεστε το ελάχιστο ή προχωράμε σε απολύσεις". Την ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει και το 1993, όπου τις πιέσεις συνόδευσαν 17 απολύσεις.

Αντίθετη σε αυτή την ταχτική είναι η παράταξη της ΕΣΑΚ. Ο εκπρόσωπός της και μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων της εταιρίας, Α. Αλεξόπουλος, επισημαίνει ότι "με τις συνεχείς υποχωρήσεις της πλειοψηφίας του σωματείου κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας των 180 εργαζομένων, αφού αύριο ο εργοδότης δε θα αρκεστεί στην άδεια άνευ αποδοχών, αλλά επικαλούμενος νέα προβλήματα θα επανέλθει με απολύσεις".

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς καμία επίπτωση στους εργαζόμενους, αν... το ΙΚΑ δεν ενδώσει στις πιέσεις που ασκεί η εταιρία και εφαρμόσει την εγκύκλιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων με βάση την οποία, άμεσα, 25 εργαζόμενοι εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά (λόγω του είδους της εργασίας τους) και συνταξιοδοτούνται στα 55 οι γυναίκες και στα 60 οι άνδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ