Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Πτώση του τζίρου και αύξηση των ακάλυπτων επιταγών

Τα οξύτατα προβλήματα, που βιώνουν καθημερινά οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, αναδείχτηκαν ανάγλυφα κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και του Χρήστου Κορτζίδη, υπεύθυνου του Τμήματος ΕΒΕ του Κόμματος

Μεγάλη πτώση του τζίρου, άδεια καταστήματα, ακάλυπτες επιταγές και καθημερινά λουκέτα σε καταστήματα είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πολιτική λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε απόγνωση όλο τον εμπορικό κλάδο.

Τα παραπάνω επισήμαναν χτες οι καταστηματάρχες προς τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα και το μέλος της ΚΕ του Κόμματος Χρήστο Κορτζίδη,κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους περιοδείας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οι έμποροι στο ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο που είχαν μαζί τους ανέλυσαν το προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισαν ότι έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό τέλμα. "Τα μαγαζιά μας είναι άδεια, οι καταναλωτές δε συγκινούνται ούτε από τις μεγάλες εκπτώσεις που έχουμε στα είδη μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρ. Γκόκας και πρόσθεσε ότι "τα λεφτά δυστυχώς πάνε σε λίγα χέρια, σε λίγο καιρό θα αφανιστεί οριστικά η μεσαία τάξη". Ο Στρ. Κόρακας υπογράμμισε ότι "η πολιτική λιτότητας, που εφαρμόζεται, μειώνει σε καθημερινή βάση το εισόδημα των εργαζομένων, με άμεσο αντίχτυπο την πτώση του τζίρου της αγοράς". Κάτι που επιβεβαίωσε και ο καταναλωτής Γιάννης Σπύρου,δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο "Ρ" ότι "οι μισθοί μας φτάνουν πλέον μόνο για να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, δεν υπάρχουν χρήματα για άλλες αγορές". Ο Σωτ. Νικολόπουλος,που διατηρεί κατάστημα με υφάσματα, επισήμανε ότι "η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, τα αντικειμενικά κριτήρια και οι φόροι μάς έχουν γονατίσει". Εγώ κρατάω αυτό το μαγαζί, γιατί περιμένω να βγω σε πέντε χρόνια στη σύνταξη. Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, κατέληξε.

Ο Στρ. Κόρακας επισήμανε ότι "πρέπει οι εμποροβιοτέχνες και οι εμποροϋπάλληλοι να ενισχύσουν τη δράση τους μέσα από το μαζικό και συνδικαλιστικό κίνημα και ενωμένοι να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους". Ο Χρ. Κορτζίδης κάλεσε τόσο τους εμπόρους όσο και τους εμποροϋπαλλήλους να συμμετέχουν ενεργά μέσα στα σωματεία τους και να να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι "ο κλάδος των μικρομεσαίων δέχεται ένα εξοντωτικό πλήγμα από την κυβερνητική πολιτική, που είναι σύμφωνο με τις κατεύθυνσης του Μάαστριχτ. Μια πολιτική που οδηγεί στην αιμορραγία της αγοράς, στην απόγνωση και την αγανάκτηση των εργαζομένων". Σ' αυτό το σημείο ο Στρ. Κόρακας διαβεβαίωσε τους εμπόρους και τους εμποροβιοτέχνες ότι το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στους αγώνες τους με αμέριστη συμπαράσταση. Ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ήδη το Κόμμα έχει καταθέσει επερώτηση στη Βουλή, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη, αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου.

Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ