Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εγκρίθηκε έγγραφο θέσεων

Στη διάθεση του πρωθυπουργού οι κωδικοποιημένες θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, προκειμένου να τις μεταφέρει στην Ευρώπη

Εξασέλιδο έγγραφο το οποίο θα περιέχει κωδικοποιημένες τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου για το κυπριακό πρόβλημα, θα μεταφέρει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλίδης, προκειμένου να το παραδώσει στον Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πριν ο τελευταίος ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ευρώπη, όπου θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ και τους ομολόγους του των ευρωπαϊκών κρατών.

Το περιεχόμενο του εγγράφου θα συμπεριληφθεί στα θέματα που θα απασχολήσουν τις επαφές του Ελληνα πρωθυπουργού, όπου όπως έχει αναφέρει ο Κ. Σημίτης θα συζητηθεί εκτενώς το Κυπριακό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κείμενο των θέσεων αυτών, εγκρίθηκε σε χτεσινή σύσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

  • Πληροφορίες για κινήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Σιμόν Πέρες, προκειμένου να προωθήσει διπλωμάτη της χώρας του στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζο Κλαρκ, είδαν το φως της δημοσιότητας στην ισραηλινή εφημερίδα "Χααρέτζ". Από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης, δηλώνεται ότι "δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση" για τέτοιες προθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ