Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θετική η παραπομπή στη Χάγη...

Υπέρ της παραπομπής του θέματος των βραχονησίδων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τάχθηκε χτες με δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρόλο που στη δήλωσή του αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία για την παραπομπή, ωστόσο τονίζει ότι η χώρα μας έχει κάθε λόγο να μην αποθαρρύνει άλλες χώρες να υιοθετήσουν αυτήν τη θέση. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως το "γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλοι σημαντικοί παράγοντες υιοθετούν ότι το θέμα της Ιμιας θα ήταν καλό να λυθεί στο δικαστήριο της Χάγης, ήταν εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα".

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρώντας να διαμορφώσει για μια ακόμα φορά ένα "υπερκομματικό και εθνικό προφίλ", στη δήλωσή του καλεί την κυβέρνηση "να σταματήσει να μεταφέρει στο εξωτερικό την παραμικρή πίεση που υφίσταται εντός της Ελλάδας" για το θέμα της διεθνούς διαιτησίας, αιχμή που έχει αποδέκτη την ηγεσία της ΝΔ. Χτες ο Μ. Εβερτ επιστρέφοντας από το Στρασβούργο απέφυγε να πάρει θέση για τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας απλώς ότι από τη στιγμή που η Τουρκία έχει απορρίψει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης "η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να προστρέξει σε αυτό".

Στην αντίθεση Μητσοτάκη - Εβερτ παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις Μητσοτάκη λέγοντας ότι αυτές είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις θέσεις της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τις θέσεις της ΝΔ που, όπως είπε, είναι αρκετά διαφορετικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ