Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
"Καλημέρα" Ατλάντα

Η Εθνική πόλο πήρε για 10η φορά την πρόκριση σε Ολυμπιάδα, κερδίζοντας χτες την Αυστραλία με 6 - 3

Για 10η φορά, και από το 1980 συνεχόμενα, η εθνική ομάδα ανδρών πόλο στάθηκε συνεπής με την πρόκρισή της σε μια Ολυμπιάδα. Η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη πέτυχε χτες μια ιστορική νίκη 6 - 3 επί της Αυστραλίας και σφράγισε το εισιτήριό της για την Ατλάντα το ερχόμενο καλοκαίρι. Στο Βερολίνο οι παίκτες μας ξεκίνησαν δυνατά τα πρώτα εφτάλεπτα και ουσιαστικά "καθάρισαν" το ματς. Στο πρώτο ήταν μπροστά 2 - 0, στο δεύτερο 2 - 1, ενώ τα δυο τελευταία έληξαν ισόπαλα 0 - 0 και 2 - 2. Πρώτος παίκτης για την Ελλάδα ήταν ο άσος του Ολυμπιακού Κώστας Λούδης που σημείωσε τρία γκολ. Τα υπόλοιπα πέτυχαν οι Λοράντος δύο και Ψύχος ένα.

Η Ελλάδα με τη χτεσινή νίκη εξασφάλισε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της που δίνουν την πρόκριση. Σήμερα αγωνιζόμαστε κόντρα στη Γιουγκοσλαβία σε ένα ματς που δεν παρουσιάζει πλέον κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για μας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρωτομάστορας της επιτυχίας, Κούλης Ιωσηφίδης, φανερά χαρούμενος δήλωσε: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά. Μεγάλο μας όπλο σήμερα ήταν η γρανιτένια άμυνα, που δεν επέτρεψε στους Αυστραλούς να μας απειλήσουν ουσιαστικά. Τώρα θα παίξουμε χωρίς άγχος ως το τέλος του τουρνουά και θα αρχίσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την Ολυμπιάδα της Ατλάντα".

Να σημειωθεί ότι η Εθνική μας μετέχει σε Ολυμπιάδα για 10η φορά. Μάλιστα, από το 1980 η παρουσία είναι συνεχής. Καλύτερη διάκριση ήταν η 8η θέση που κατέλαβε δυο φορές το 1920 στην Αμβέρσα και το 1984 στο Λος Αντζελες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ