Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
5ωρη στάση εργασίας σήμερα

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν στις 11 πμ οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ

Την πρώτη 5ωρη στάση εργασίας - μετά από δύο χρόνια - πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Τις ώρες αυτές θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του κλάδου, για να εξεταστούν τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και ο τρόπος επίλυσής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ, μετά από συνδικαλιστική... αγρανάπαυση δυο χρόνων, αποφάσισε να κηρύξει τη στάση εργασίας, για να συγκληθεί η γενική συνέλευση, αλλά με πρόθεση να συζητηθούν μόνο οι προσλήψεις οδηγών, η αντικατάσταση του στόλου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η διευθέτηση των λεωφορειολωρίδων. Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του Συνδικάτου απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία στις 22 του Φλεβάρη, 2ωρες στάσεις εργασίας την 1η και στις 5 του Μάρτη, καθώς και σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μάρτη.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις προθέσεις της ηγεσίας του Συνδικάτου, οι κομμουνιστές συνδικαλιστές στον ΟΑΣΑ, στη σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου, θα προτείνουν συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, για να βγουν από το σημερινό αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, αλλά και για να πνεύσει νέος άνεμος στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, προς όφελος του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ