Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από αύριο η περιοδεία Σημίτη

Ενας νέος γύρος διαβεβαιώσεων για την ευρωυποτέλεια της κυβέρνησης ξεκινάει από αύριο, με την αναχώρηση του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου θα έχει συναντήσεις με ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η όλη επιχείρηση είναι βέβαιο ότι στο εσωτερικό της χώρας θα επιδιωχτεί να εμφανιστεί ως "αναβάθμιση της χώρας" στο διεθνές πεδίο και "αποδοχής" των δίκαιων θέσεών της από τους "εταίρους" όσον αφορά την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση.

Χτες ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο και τον Επίτροπο της χώρας στην ΕΕ, Χρ. Παπουτσή, ενόψει των ταξιδιών του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο πρωθυπουργός θα έχει την Τετάρτη συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Ζαν Λικ Ντεάν, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ. Την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί στη Βόννη με τον Γερμανό καγκελάριο, Χ. Κολ και την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί επαφή με τον Γάλλο Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ

Μετά τη συνάντηση με τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Σημίτης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "για το πλαίσιο των συζητήσεων και τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς" κατά τη διάρκεια των επαφών του και χαρακτήρισε τη συζήτηση "ιδιαίτερα χρήσιμη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ