Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δε θέλει τώρα εξεταστική επιτροπή

Συνεχίζει την ανεύθυνη στάση, για την πτώση του ελικοπτέρου στα Ιμια

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται τελικά να προωθήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα γεγονότα της Ιμια, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρός της. Την απόφαση αυτή πήρε χτες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και η επίσημη αιτιολογία της απόφασης είναι - όπως δήλωσε ο Β. Μαγγίνας - ότι επειδή η κρίση με την Τουρκία συνεχίζεται "λόγοι εθνικής υπευθυνότητας" επιβάλλουν τη μη συγκρότησή της.

Το χτεσινό Πολιτικό Συμβούλιο προχώρησε και σε αλλαγή της θέσης του κόμματος για το θέμα της παραπομπής του θέματος της Ιμιας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πριν από μία βδομάδα η θέση της ΝΔ ήταν ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να προσφύγουμε στη Χάγη, χτες ο Β. Μαγγίνας δήλωσε ότι εάν η Τουρκία προσφύγει στη Χάγη "τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας". Η νέα αυτή θέση προσεγγίζει περισσότερο την κυβερνητική θέση και είναι ανάλογη με αυτήν που εξέφρασε πρόσφατα και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την υπόθεση της πτώσης του ελληνικού ελικοπτέρου στην Ιμια, η ΝΔ επιμένει στην ανεύθυνη τακτική που ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ και έτσι χτες συνέχισε να μιλάει για "εκστρατεία συγκάλυψης της αλήθειας" χωρίς όμως να προσθέτει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.

Η υπόθεση της πτώσης του ελικοπτέρου ήταν αφορμή για την έκφραση διαφορετικών θέσεων από διάφορα στελέχη του κόμματος. Ετσι η Ντ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της κράτησε αποστάσεις από τη θέση της "συγκάλυψης της αλήθειας" λέγοντας ότι "έγινε ένα πόρισμα από το ΓΕΝ και δεν έχω κανένα στοιχείο για να το αμφισβητήσω". Πάντως στελέχη προσκείμενα στον Μ. Εβερτ επιρρίπτουν ευθύνες για την έκδοση της πρόωρης και ανεύθυνης ανακοίνωσης για την πτώση του ελικοπτέρου στον αντιπρόεδρο του κόμματος Γ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος επέμενε ότι υπήρχαν σχετικά στοιχεία, κάτι όμως που το περιβάλλον του αντιπροέδρου διαψεύδει.

  • Ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης που θα γίνει στο Τορίνο στις 29 Μάρτη, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Στ. Δήμας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό μέσα στον Φλεβάρη, συζήτηση στη Βουλή για τις σχέσεις της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ