Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Αλλαγή νοοτροπίας

Πρώτος στόχος του Κ. Πολυχρονίου, που έμεινε ευχαριστημένος από την Εθνική

Αισιόδοξοι από την απόδοση αλλά και αποφασισμένοι να δουλέψουν ώστε να βελτιώσουν τις ελλείψεις, επέστρεψαν χτες από τη Γαλλία ο Κ. Πολυχρονίου και οι διεθνείς.

Η προσθήκη κάποιων παιχτών και η αλλαγή στη νοοτροπία είναι από τα πρώτα στοιχεία που θα δουλευτούν, για να μπει με αξιώσεις η Εθνική στη "μάχη" της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 98. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος από τους διεθνείς.

Αυτό που θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κατ' αρχήν να αποκτήσουν οι παίχτες "γερμανική" νοοτροπία. Να αγωνίζονται δηλαδή με πάθος και σοβαρότητα 90.

Επίσης να βελτιώσει την κίνηση από το κέντρο προς την επίθεση ώστε η ομάδα να βγαίνει μπροστά με πλεονέκτημα. Το εφαλτήριο αυτής της προσπάθειας ήταν και παραμένει η άμυνα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Κ. Πολυχρονίου θα καλέσει, όπως δήλωσε, 1-2 ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ" ο ένας είναι μέσος με επιθετικές ικανότητες και ο άλλος κυνηγός (πιθανώς ο Μπατίστα). Αμφότεροι έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, χωρίς να αποκλείεται να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ: "Η εθνική Γαλλίας είναι μεγάλη ομάδα. Είδαμε όμως ότι οι διαφορές μας με συγκροτήματα που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη δεν είναι μεγάλες. Χτες στο α ήμασταν καλοί. Κάναμε γκολ αλλά και κάποιες άλλες ευκαιρίες. Στο β χαλαρώσαμε για 3 παρότι είχαμε επισημάνει την ιστορία των πρώτων λεπτών. Τέτοια φιλικά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πολλά για να βελτιώσουμε βασικές ελλείψεις. Δεν είναι θέμα αγωνιστικής ικανότητας αλλά νοοτροπίας. Πιστεύω ότι θα διορθώσουμε αρκετά πράγματα πριν πάμε για την τελική αναμέτρηση.

Υπάρχει ο κορμός στην ομάδα και θα προστεθούν 1-2 πρόσωπα ακόμα. Δε χρειάζεται να αναφέρω θέσεις ή πρόσωπα. Οπωσδήποτε θα παλέψουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία".

ΜΑΧΛΑΣ: "Πρέπει να μαζευόμαστε πιο συχνά ώστε να έχουμε, ειδικά οι νέοι, μέσα στο γήπεδο καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και πιστεύω ότι σε κάθε αγώνα θα είμαστε καλύτεροι".

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ