Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
Η αναμονή συνεχίζεται

Υπό καθεστώς αναμονής και αβεβαιότητας θα συνεχίσουν να βρίσκονται τα Ερευνητικά Κέντρα που υπάγονται στο υπουργείο Αμυνας. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Αμυνας, Γερ. Αρσένη, σε σχετική Ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ και Στρ. Κόρακας.

"Η μη έκδοση, αναφέρει ο υπουργός, του προβλεπομένου από τον οργανωτικό νόμο του υπουργείου μας (ν.2292/95) Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα καθοριστεί η οργάνωση, η δομή και η λειτουργία των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς επίσης και οι βαθμίδες εξέλιξης και τα απαιτούμενα προσόντα του επιστημονικού προσωπικού των Ερευνητικών Κέντρων, οφείλεται στο γεγονός ότι δόθηκε προτεραιότητα στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τη συγκρότηση του Επιτελείου του ΥΕΘΑ και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (ΓΔΕ), κυρίως δε του πρώτου, το οποίο θα εκπονήσει το σχέδιο του παραπάνω Διατάγματος".

Οσον αφορά την προοπτική των Ερευνητικών Κέντρων, ο υπουργός Αμυνας απαντά επίσης γενικόλογα: "Προσανατολισμός μας είναι η μεταρρύθμιση και εναρμόνιση, σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο, της λειτουργίας και δομής των Ερευνητικών Κέντρων του υπουργείου, με τον εθνικό και αντίστοιχο διεθνή ερευνητικό χώρο, λαμβανομένων υπόψη των ιδαιτεροτήτων της ελληνικής αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης. Η γνώση και εμπειρία του υπάρχοντος ήδη πολιτικού επιστημονικού προσωπικού θα αξιοποιηθεί, τόσο κατά την εκπόνηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, όσο και ως επιστημονική συνεισφορά στην έρευνα και ανάπτυξη στη συνέχεια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ