Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Ξανά στο στόχαστρο οι δικυκλιστές

"Ο θόρυβος ως πηγή ρύπανσης είναι σοβαρότερο πρόβλημα για το Λεκανοπέδιο, σε σύγκριση με την ατμοσφαιρική ρύπανση"! Οχι δεν αποτελεί αποκριάτικη πλάκα. Ειπώθηκε στα σοβαρά από την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που όπως φαίνεται, επειδή κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά - πλην των εργολάβων - αρέσκεται στην εκτόξευση βλημάτων αέρος - αέρος. Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μια σειρά κλαδικάριοι "διαπιστευμένοι" δημοσιογράφοι αναπαράγουν τα αποφθέγματα του υπουργού, τα στολίζουν με κάποια γραπτά και δηλώσεις "ειδικών" με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα που όλως τυχαίως απουσιάζουν απ' όλο το Τύπο, με εξαίρεση τον Τύπο της Αριστεράς. Είναι όμως κάποια γεγονότα που δεν τρώγονται με τίποτα. Οπως η σύγκριση ατμοσφαιρικής και ηχητικής ρύπανσης. Μας είπαν ότι έγινε και κάποια δειγματοληπτική έρευνα. Από ποιους και πώς; Μήπως όπως γίνονται τα κατά παραγγελία γκάλοπ που "μετρούν" τη δυναμικότητα των κομμάτων; Που τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένα; Ακούσαμε και για ασπίδες θορύβου κι άλλα ηχηρά (και δαπανηρά). Οχι όμως για πράσινο που και λιγότερα κοστίζει κι έχει πολλαπλά ευεργετήματα στο περιβάλλον. Τι μένει τελικά απ' τον όλο θόρυβο για το... θόρυβο; Νέες διώξεις για τους δικυκλιστές, αποδεικνύοντας την κοντόθωρη πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ που (ξανα) πριμοδοτεί το αυτοκίνητο.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην καταστροφή

Ξανά το πρόβλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου στην Κόνιτσα,ύστερα από πρόταση ελβετικής επιχείρησης. Με το δελεαστικό (;) ποσό των 3 δισ. δρχ. για εκμετάλλευση τριάντα χρόνων, επιχειρούν να βάλουν στο χέρι μια περιοχή που στο μεγαλύτερο τμήμα της ανήκει σε εθνικό δρυμό όπου απαγορεύονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις (στην πρώτη ζώνη ασφάλειας). Μαζικοί φορείς και επιστημονικά σωματεία στα Γιάννενα αντιδρούν. Το θέμα όμως παραμένει ανοιχτό. Μέχρι να υπάρξει επιτέλους ένας σοβαρός σχεδιασμός για μια περιοχή που παραμένει μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης.

Αντί να δώσουν ζητούν

Ο λόγος για την κατασκευάστρια εταιρεία του μετρό που ζητά επιπρόσθετες αμοιβές 65 δισ. λόγω των προβλημάτων στη γραμμή 3. Κι ούτε αντικαθιστούν τους μετροπόντικες, ούτε επεξηγούν τι ακριβώς έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη. Φυσικά κουβέντα απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ για επιβολή ποινικής ρήτρας για την καθυστέρηση του έργου. Ετσι θρασύτατα ζητούν πανωπροίκι. Ποιος μίλησε για κράτος μπανανία;

KAI ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Συλλεκτικό άλμπουμ μ' αφορμή το Καρναβάλι της Πάτρας

Εδώ και δύο χρόνια στις πλούσιες εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην πελοπονησιακή πρωτεύουσα προστέθηκε άλλη μια. Εκθεση σκίτσου στο σταθμό του τρένου, με δημιουργίες μιας πλειάδας καλλιτεχνών από τους γνωστότερους του χώρου: Αρχέλαος, Μητρόπουλοι, ΚΥΡ, ΓΗΣΗΣ, Μαρουλάκης, Ορνεράκης, Βλάχος, Χριστοδούλου, Παυλίδης κ.ά., μεταξύ των οποίων και οι δικοί μας Κώστας και Βασίλης. Ολοι τους συναγωνίζονται για το ποιος θα δώσει μεγαλύτερες δόσεις χαράς και χαμόγελων στις εκατοντάδες επισκεπτών του χώρου. Στόχος της έκθεσης να καθιερωθεί και ν' ανοιχτεί στα Βαλκάνια. Στα πλαίσια της εν λόγω έκθεσης και η κυκλοφορία του άλμπουμ μ' ένα σκίτσο από κάθε δημιουργό (σε μπλοκ ακουαρέλας). Μια παρατήρηση μόνο. Τα βιογραφικά κάποιων δημιουργών θέλουν συμπλήρωμα γιατί υπάρχουν παραλείψεις, για να μη χαλά η πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται και που ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ