Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πετάει" για τις 300 δρχ. το δολάριο

Αλμα 3,5 και πλέον δραχμών πραγματοποίησε στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος το αμερικανικό δολάριο έναντι της δραχμής και έτσι θα πωλείται σήμερα από την Εθνική Τράπεζα έναντι 294,4 δρχ. από 290,8 δρχ. που πουλιόταν χτες.

Η νέα άνοδος ευνοήθηκε από τα επίσημα στοιχεία, που δείχνουν συγκράτηση της ανεργίας στις ΗΠΑ, στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη της περασμένης βδομάδας. Ταυτόχρονα, η άρνηση των Γερμανών να αυξήσουν τα επιτόκια - ισχυροποιώντας έτσι το μάρκο - σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για την τελική μορφή που θα έχει η Οικονομική και Νομισματική Ενωση, συντηρεί την άνοδο της ισοτιμίας του "πράσινου νομίσματος" στις διεθνείς αγορές.

Πάντως, εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών θέλουν την ισοτιμία του να σταθεροποιείται προσωρινά σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα, αφού η συνεχής ενίσχυση αποτελεί "δέλεαρ" για τους κατόχους δολαρίων, που θεωρείται πολύ πιθανό να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους αποκομίζοντας τα κέρδη της ανόδου. Εστω όμως και κάτω από αυτές τις συνθήκες, στη δική μας αγορά συναλλάγματος το φράγμα των 300 δρχ. είναι μάλλον ζήτημα ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ