Τρίτη 5 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διευκρινίσεις για τις ΠΟΤΑ

Σε σίριαλ κάκιστης ποιότητας μετατρέπεται πλέον η υπόθεση της κατασκευής Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), καθώς όλα δείχνουν ότι τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα διαφόρων επιχειρηματικών ομάδων βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο γγ ΕΟΤ Ν. Σκουλάς με χτεσινή του παρέμβαση προσπάθησε να αντικρούσει τους επικριτές των συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων, παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η δημόσια δαπάνη για την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας ανέρχεται σε 12,15% και η κοινοτική συμμετοχή σε 14,85% - σε αντίθεση με τα γραφόμενα για αυξημένη συμμετοχή του δημοσίου στην επένδυση με ποσοστό 85%. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΤ, το χρηματοδοτικό σχήμα που ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος "Τουρισμός - Πολιτισμός" (στο οποίο εντάσσονται οι ΠΟΤΑ) προβλέπει συμμετοχή των επενδυτών σε ποσοστό 73% επί συνολικής επένδυσης 40,5 δισ. δρχ. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι τελευταίοι προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατό χαμηλότερα το ποσοστό συμμετοχής τους, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ενώ αν τελικά υπογραφεί η σύμβαση, το περιεχόμενό της θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο μεταξύ, η δημιουργία της δεύτερης ΠΟΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία "ναυάγησε", εξαιτίας της χαμηλής προτεινόμενης ίδιας συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ