Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραλήρημα

Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ζήτησαν πρόσφατα με Ερώτησή τους στη Βουλή και απευθυνόμενοι στον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης και Γ. Κατσαρός. Διατυπώνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής που θα διερευνήσει τις καταγγελίες για σκάνδαλα και κακή διαχείριση στον Οργανισμό.

Η "απάντηση" ήρθε από τον Ε. Γιαννόπουλο και περιέχει τα εξής... ακαταμάχητα στοιχεία: Ισα με δέκα φορές επαναλαμβάνονται, με τον ίδιο πάντα παραληρηματικό τρόπο, οι φράσεις: "αηδής και βρώμικη φιλολογία", "παραμυθολογία", "αισχρή συκοφαντία", "ψευτιές, συκοφαντίες και λεκτικοί τραμπουκισμοί", "συκοφαντολογία και ανυπόληπτες συμπεριφορές", "ψευτοπαλικαριές", "αηδέστατος, χαμερπής και πανάθλιος χαρτοπόλεμος", "πνεύμα άρρωστου συνδικαλιστικού τραμπουκισμού και ψυχολογικής βιαιοπραγίας" κλπ. κλπ. Ανεξάντλητο πράγματι το λεξιλόγιο του Ε. Γιαννόπουλου, ειδικά όταν αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση Μπολτσή - ΟΕΚ...

***

Δεν σταματά όμως εδώ. Το "οπλοστάσιό" του διαθέτει και άλλα... επιχειρήματα, όπως, η δήλωση ότι "παρήλθον ανεπιστρεπτί οι χαλεποί καιροί", που ο "Ριζοσπάστης" και το ΚΚΕ επηρέαζαν "άλλοτε ισχυρώς και άλλοτε μετρίως" την πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστικό τομέα, στην οικονομική πολιτική κλπ., καθώς και τη σύνθεση της κυβέρνηση "είτε και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ακόμη"..! Και βεβαίως θα ήταν μεγάλη παράλειψη του Ε. Γιαννόπουλου να μην ανατρέξει και "στις λοιπές ψευδολογίες", όπως το άρθρο 4, τα εισιτήρια της Εργατικής Εστίας στα "κέντρα διασκεδάσεως του κοσμάκη, που 380.000 (!) άνθρωποι δουλεύουν σ' αυτά" κλπ. κλπ. Τελειώνοντας, απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής και του κάνει γνωστό "ότι οι "φαντασιώσεις" των βουλευτών του ΚΚΕ είναι "χρονίας καταστάσεως" και σκοπό έχουν τη σπίλωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και καθενός στελέχους που δεν πειθαναγκάζεται στη σταλινική νοοτροπία..."!

***

Ασφαλώς, για την "ταμπακιέρα", δηλαδή για το αίτημα που καταθέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δεν αναφέρει απολύτως τίποτα. Ε, μετά και από όλα αυτά, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, όσο και αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός, δεν έχουν παρά να απονείμουν στον υπουργό Εργασίας το παράσημο του "νέου ήθους και ύφους". Πάντως, η ουσία του προβλήματος που αφορά τον ΟΕΚ παραμένει και η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση συνολικά, όσο, αντί "να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο", επιχειρεί να "καθαρίζει" με το παραλήρημα του Γιαννόπουλου. Και αν επιτέλους δε θέλει να κατηγορηθεί από τον Γιαννόπουλο ότι επιστρέφει στους "χαλεπούς" καιρούς και ότι "επηρεάζεται" από το ΚΚΕ, ας ακούσει στο κάτω - κάτω τις φωνές δικών της στελεχών.

Μ. Ε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τους τραμπουκισμούς στο Καζίνο της Πάρνηθας (2011-06-01 00:00:00.0)
Πετούν στο δρόμο 8μελή οικογένεια (2007-04-06 00:00:00.0)
ΟΕΚ κατά Μάρως Κοντού (2000-03-24 00:00:00.0)
«Απύθμενο μίσος εναντίον του ΚΚΕ» (2000-03-20 00:00:00.0)
Δάσκαλε που δίδασκες... (1996-04-20 00:00:00.0)
Ποιος κρατάει ποιον; (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ