Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στην ΕΚΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από τις 19 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ,με κύριο αίτημα να αναγνωριστεί το δικαίωμα στο σωματείο να εκλέγει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας και όχι να διορίζεται από τη διοίκηση.

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κλιμάκωση του αγώνα τους με 24ωρες απεργίες και σταδιακά στους διαφόρους τομείς του συγκροτήματος έχουν παγώσει κάθε δραστηριότητα, ενώ στα δύο δισ. υπολογίζεται η ζημιά της επιχείρησης. Προς το παρόν δε, λειτουργούν οι σταθμοί φόρτωσης και παραλαβής καυσίμων και χημικών, καθώς και οι μονάδες παραγωγής αμμωνίας, σόδας, PVC, VCM, χλωρίου και αιθυλενίου, ενώ η παραγωγή του διυλιστηρίου έχει πέσει από τις 72.000 στις 32.000 βαρέλια ημερησίως. Στις 2 του Μάρτη οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε πλήρη αποχή από την παραγωγική διαδικασία και όλες οι μονάδες θα κλείσουν.

Χτες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου της ΕΚΟ Θεόδωρος Ακριτίδης χαρακτήρισε αντιδημοκρατική και αντεργατική τη στάση της διοίκησης της εταιρίας απέναντι στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ