Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αντιμέτωποι με το "θεριό" της ανεργίας

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 6 Μάρτη

Εντείνονται οι προσπάθειες για την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων για την Τετάρτη 6 Μάρτη, με αιτήματα αιχμής, μέτρα κατά της ανεργίας, λύσεις στα ασφαλιστικά και άλλα προβλήματα των οικοδόμων. Στην Αθήνα οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί αυτό το διάστημα σε μια σειρά περιοχές Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις των οικοδόμων, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των εργαζομένων και την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής στην κινητοποίηση. Ανάλογη σύσκεψη έγινε προχτές το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου,όπου εκτός από τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, συζητήθηκαν και τα τοπικά προβλήματα των οικοδόμων.

Οπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, η δραματική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας συνεχίζεται, ως αποτέλεσμα της "αντεργατικής και εξοργιστικά ανεύθυνης πολιτικής της κυβέρνησης". Το "θεριό" της ανεργίας συνεχώς διογκώνεται και αγγίζει όλο και περισσότερους οικοδόμους, ενώ ακόμα και αυτά τα λιγοστά μεροκάματα που κάνουν οι οικοδόμοι, αντί να ανεβαίνουν, διατηρούνται στα ίδια επίπεδα επί μια πενταετία ή πέφτουν, ως συνέπεια της εκτεταμένης ανεργίας. Παράλληλα, λόγω των αντεργατικών νόμων της ΝΔ που διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση, χιλιάδες οικοδόμοι στερούνται ακόμα και το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Αλλά και όσοι τελικά οικοδόμοι παίρνουν επίδομα ανεργίας, είναι σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις σημερινές ανάγκες.

Η Ομοσπονδία εκτιμά πως οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου απέδειξαν πως "οι οικοδόμοι έχουν το κουράγιο και τη θέληση να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, να σπάσουν την αδιαλλαξία της και να προχωρήσουν ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες στην προώθηση και λύση των προβλημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ