Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Εφυγε συγκινημένος"

Η σύζυγός του Μαρία αποκαλύπτει πώς ο Β. Νικάκης πήρε την απόφαση για την αποχώρηση

Ο Β. Νικάκης αναγνώρισε ότι η Μαρία, με την οποία παντρεύτηκαν πριν από οκτώ χρόνια, έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στη διαιτητική του ζωή. Πώς η ίδια βίωσε αυτή την πορεία;

- "Προσπαθούσα να του συμπαρασταθώ όσο μπορούσα. Πριν από κάθε αγώνα ήθελε να μένει μόνος για να προετοιμαστεί. Παρακολουθούσα πάντα τους αγώνες του και όταν επέστρεφε συζητούσαμε. Την περασμένη Παρασκευή που ετοιμάζαμε για τελευταία φορά τη βαλίτσα είμαστε και οι δύο συγκινημένοι. Εγώ απλά του είπα να το ξανασκεφτεί για να μην το μετανιώσει. Ηταν δική του απόφαση".

- Πώς αντιμετώπισε τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟ;

- "Φοβήθηκα πολύ. Ηταν η πρώτη φορά που ζήσαμε τέτοια κατάσταση. Απειλητικά και αισχρά τηλεφωνήματα. Δεν ήξερα τι να κάνω..."

Παραδέχεται ότι οι υποχρεώσεις του Βασίλη Νικάκη (συνεχή ταξίδια) δημιουργούσαν δυσκολίες στη ζωή τους, ειδικά μετά τη γέννηση του παιδιού.

- "Δε με πείραζε όμως. Καμάρωνα τις επιτυχίες του. Ημουνα χαρούμενη και ευτυχισμένη. Μας έφερνε και τα δωράκια μας" καταλήγει χαμογελώντας. Η Μαρία αποκαλύπτει ότι ο ερχομός του παιδιού, την εποχή που ο Νικάκης αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, λειτούργησε καταλυτικά στη συμπεριφορά του. "Δεν αντέδρασε γιατί το παιδί ήταν το καλύτερο Μουντιάλ".

Παραδέχεται πως δε θέλει η κόρη της να γίνει διαιτητής, ούτε ο Β. Νικάκης συμφωνεί, προτιμώντας να ασχοληθεί με το βόλεϊ, στο οποίο η ίδια ήταν αθλήτρια. Με το ζόρι χαρακτήρισε ως αρνητικά του συζύγου της τη νευρικότητα και την έλλειψη ψυχραιμίας ορισμένες φορές, επισημαίνοντας συνεχώς πως είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μήπως τελικά αυτό ήταν το βασικό μυστικό του Β. Νικάκη στο δρόμο προς την κορυφή; Τα συμπεράσματα δικά σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ