Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνησή "τους"

Είναι οφθαλμοφανές ότι η οικονομική ολιγαρχία και τα αφεντικά των ΜΜΕ στηρίζουν μετά πάθους την κυβέρνηση Σημίτη. Αυτό φυσικά εύκολα διαπιστώνεται από τα δελτία "ειδήσεων" των καναλιών, των ραδιοσταθμών, αλλά και από τις εφημερίδες. Είναι χαρακτηριστικοί από αυτή την άποψη οι τίτλοι των κυριακάτικων εφημερίδων και το κλίμα που δημιουργούν. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι για τους εκδότες όχι μόνο έχει δοθεί "περίοδος χάριτος" στην κυβέρνηση Σημίτη, αλλά και βρίσκονται σταθερά και "μαχητικά" στο πλευρό της για να προχωρήσει στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί απέναντί τους. Ιδού ορισμένοι τίτλοι των κυριακάτικων εκδόσεων: "Ελευθεροτυπία": Τα πάντα για την Εφορία - (σ. σ. "ουδέτερες" συμβουλές για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης) - "Βήμα": Αλλαγές στη θητεία, "Απογευματινή": Θητεία από τα 18, "Τύπος της Κυριακής": "Παροχές κάτω από το τραπέζι! ", "Καθημερινή": Επιδόματα στα υπουργεία, κ. ο. κ.

"Παράφωνη" εξαίρεση, σε χτυπητή αντίθεση με τα συγκροτήματα, ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης", που επιμένει δογματικά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αναδείκνυε ως κεντρικό θέμα "Στους δρόμους της διεκδίκησης αγρότες και κτηνοτρόφοι".

Υ. Γ.: Θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφερθεί η θερμή και καθημερινή υποστήριξη του ...χοιροστασίου του Ταύρου στην "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση Σημίτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ