Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
"Υπάρχουν και όρια"

ΑΒΑΝΑ. -

Οι διαρκείς προκλήσεις Κουβανών εξόριστων στις ΗΠΑ ήταν αυτές που οδήγησαν στην κατάρριψη των δύο αμερικανικών αεροσκαφών "Τσέσνα", επανέλαβε ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τελευταίο τεύχος του διεθνούς περιοδικού ΤΑΪΜ.

"Παρενοχλούσαν την πολεμική μας αεροπορία, παραβίαζαν τον εναέριο χώρο μας, έριχναν προκηρύξεις στην πρωτεύουσά μας και επιδίδονταν και σε άλλες ακόμη πιο προκλητικές πράξεις", σημειώνει ο Φιντέλ Κάστρο, προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη για το περιστατικό της κατάρριψης των δύο "Τσέσνα" την περασμένη βδομάδα. Καταλήγοντας, ο Κουβανός ηγέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του είχε προβεί στο παρελθόν σε επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από αντεπαναστατικές οργανώσεις, τονίζοντας: "Δείξαμε υπομονή, αλλά υπάρχουν και όρια".

Στο μεταξύ, προχτές, μέλη της αντικομμουνιστικής οργάνωσης "Αδέλφια στη Βοήθεια", απέτισαν φόρο τιμής στη στεριά και στη θάλασσα, αρκετά μίλια μακριά από το σημείο, όπου στις 24 Φλεβάρη καταρρίφτηκαν τα δύο αεροπλάνα "Τσέσνα". Στην περιοχή είχαν σταλεί πλοιάρια της αμερικανικής ακτοφυλακής για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο νέας παραβίασης των εθνικών κουβανικών υδάτων. Εξάλλου, χτες, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, Μάντλιν Ολμπράιτ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ανοιχτό στάδιο της Φλόριδας από αντεπαναστατικές οργανώσεις Κουβανών εξορίστων, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Κλίντον "θα επιστρατεύσει κάθε διπλωματικό μέσο για την επιβολή ακόμη σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Κούβας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ