Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στην Κούβα

Σε συγκέντρωση, στην Πλατεία Κάνιγγος (αύριο 5.30 μμ), καλούν μαζικοί φορείς και συνδικάτα

Πιάνει τόπο η έκκληση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση συμπαράστασης στον κουβανικό λαό, κατά των τρομοκρατικών ενεργειών των ΗΠΑ. Ηδη έχουν ευαισθητοποιηθεί μαζικοί φορείς και συνδικάτα, που καλούν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Τετάρτη (5.30 μμ) στην Πλατεία Κάνιγγος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει χαρακτηριστικά ότι "έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κουβανικό λαό να του συμπαρασταθούμε, να τον στηρίξουμε στον αγώνα που κάνει ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενάντια στους Αμερικανούς τρομοκράτες των λαών". Η Ομοσπονδία καλεί τον κλάδο των οικοδόμων να στηρίξει έμπρακτα τον κουβανικό λαό, ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5.30 στην Πλατεία Κάνιγγος.

"Κρατάτε, δεν είστε μόνοι", "δε χάθηκαν οι άνθρωποι", αυτό το μήνυμα στέλνει, με την ανακοίνωση που εξέδωσε, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,τονίζοντας ότι "καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Κούβας ηθικά και υλικά, για να νικήσει η τιμή, το δίκαιο και ο άνθρωπος".

Εναντίον των αμερικανικών τρομοκρατικών ενεργειών κατά της Κούβας τάσσεται και η ΠΟΕΔΗΝ, που στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της πήρε ομόφωνη απόφαση καταδίκης. Παράλληλα, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών" καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος.

Εκκληση συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και αναφέρει στην ανακοίνωσή της: "Οι ΗΠΑ, που θεωρούν και υπερασπίζονται σαν δικά τους σύνορα, όπου Γης, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στη σοσιαλιστική Κούβα να υπερασπίσει τα δικά της θαλάσσια σύνορα και τον εθνικό της εναέριο χώρο".

Για "υποκρισία" κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, όσον αφορά την απαίτηση των ΗΠΑ να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αφορμή την κατάρριψη των αεροπλάνων "Τσέσνα" από την Κούβα.

  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, είχε χτες ο α γραμματέας της Κούβας, κ. Κοβάτσιο στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Η ΓΣΕΕ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη της στο λαό και τους εργαζόμενους της Κούβας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει να παρουσιάζει την Κούβα ως «χορηγό της τρομοκρατίας» (2023-03-04 00:00:00.0)
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ (2021-11-16 00:00:00.0)
Λευτεριά στους φυλακισμένους στις ΗΠΑ Κουβανούς πατριώτες! (2014-01-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση στην Κρήτη (2006-09-13 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η καμπάνια για την Κούβα (1998-03-20 00:00:00.0)
Για την Κουβανική Επανάσταση (1998-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ