Τετάρτη 6 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δε νομιμοποιούμε"

Δήλωση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκου

Μετά τη συνεδρίαση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,δήλωσε σχετικά με την αποχώρηση της ΕΣΑΚ από τη χτεσινή συνεδρίαση:

"Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για να μη νομιμοποιήσουμε την αντεργατική απόφαση και επειδή για μια φορά ακόμη επιβεβαιώθηκε το "φωνή βοώντος εν τη ερήμω". Ερημος της συναίνεσης, της υποταγής, της ταξικής συνεργασίας, που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακολουθεί χωρίς ντροπή.

Είναι φανερό πλέον και στους πιο δύσπιστους ότι η ΓΣΕΕ δεν εκφράζει τους εργαζόμενους,αλλά ευθυγραμμίζεται με το καρτέλ βιομηχάνων - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για πρώτη φορά από το 1985 μια και μόνη της παράταξη, η κυβερνητική, αναλαμβάνει την ευθύνη υπογραφής αυτής της απαράδεκτης σύμβασης που δίνει διακόσιες δυο (202) δραχμές στο κατώτερο μεροκάματο των 4.349 δραχμών. Μιας σύμβασης, που βάζει ταφόπλακα στις κλαδικές συμβάσεις, που πολλαπλασιάζει τα κέρδη των βιομηχάνων και υποχρεώνει στην εξαθλίωση και σε νέες απώλειες μισθωτούς και συνταξιούχους. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτή την άσχημη κατάσταση. Να αγωνιστούν συντονισμένα για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης και την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών στα συνδικαλιστικά όργανα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ