Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Υπογράφουν διμερείς συμβάσεις

Περίπου 50 επιχειρήσεις της Ζώνης υπέγραψαν διμερείς συμβάσεις εργασίας με το συνδικάτο, παρά την άρνηση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών για τοπική συλλογική σύμβαση

Ξεκίνησε από προχτές η διαδικασία υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη,με κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, μετά την αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,αφού η Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών δε δέχτηκε τις τελικές προτάσεις του για την υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ζώνη.

Περίπου πενήντα επιχειρήσεις, που έχουν δουλιά αυτή την περίοδο, υπέγραψαν διμερείς συμβάσεις. Στις επιχειρήσεις που δε δέχτηκαν να υπογράψουν, οι μεταλλεργάτες πραγματοποιούν απεργία μέχρι να καμφθεί η αδιαλλαξία των εργοδοτών και να δεχτούν τις προτάσεις τους. Οι τελικές προτάσεις των εργαζομένων είναι: Εφαρμογή δεύτερης βάρδιας για την απασχόληση των ανέργων, με προσαύξηση της αμοιβής της δεύτερης βάρδιας. Αύξηση 500 δραχμών, από 1η Γενάρη '96, του ημερομισθίου των τεχνιτών με αντίστοιχη αύξηση σ' όλες τις κατηγορίες και ειδικότητες και 550 δραχμών από 1η Ιούλη '96. Τριμερή χρηματοδότηση για την προστασία και επιδότηση των ανέργων με τη συμμετοχή εργοδοτών, εργαζομένων και του ΟΑΕΔ.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης,η υπογραφή των διμερών συμβάσεων με τις επιχειρήσεις της Ζώνης ξεκίνησε με επιτυχία, καθώς ακόμα και μέλη της Διοίκησης της Ενωσης των ναυπηγοεπισκευαστών - οι οποίοι κράταγαν αδιάλλακτη στάση στις προτάσεις των μεταλλεργατών για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας - υπέγραψαν διμερείς συμβάσεις. "Με ευθύνη της διοίκησης των εργοδοτών - τονίζει ο Ι. Πουντίδης - οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Από προχτές ξεκίνησαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη Ζώνη. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την υπογραφή των διμερών συμβάσεων και σε άλλες επιχειρήσεις. Το μήνυμα το έχουν λάβει οι εργοδότες και πιστεύουμε ότι η αδιαλλαξία τους θα καμφθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ