Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οχι στην "εθελούσια έξοδο"

Την απόφαση της ΠΕΤΡΟΛΑ για 210 αναγκαστικές "εθελούσιες εξόδους", καταγγέλλει η "Συνδικαλιστική Συνεργασία Εργαζομένων"

Την απόφαση της διοίκησης των διυλιστηρίων ΠΕΤΡΟΛΑ, να προχωρήσει σε αναγκαστικές "εθελούσιες εξόδους" 210 εργαζομένων, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Συνδικαλιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΠΕΤΡΟΛΑ".Οπως σημειώνει η παράταξη, "με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης οι διευθυντές καλούν έναν έναν τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις λίστες που έχουν συντάξει, και με δήθεν φιλικό ύφος τους προτρέπουν να πάρουν τα κίνητρα και να φύγουν".

Επισημαίνει, επίσης, ότι διώχνουν τμήματα τμήματα τους εργαζόμενους. "Τον Ιούλη μας έλεγαν ότι θα φύγουν 350 και οι υπόλοιποι θα μείνουν. Σήμερα λένε ότι θα φύγουν άλλοι 210 και οι υπόλοιποι θα μείνουν χωρίς πρόβλημα. Στο μέλλον, ίσως πούνε τα ίδια για άλλους 200 και ούτω καθεξής", αναφέρει η παράταξη και υπογραμμίζει πως με τον τρόπο αυτό η εταιρία βάζει εμπόδια στην ενιαία και συλλογική στάση των εργαζομένων.

Η παράταξη καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση και ιδιαίτερα στο προεδρείο του σωματείου, σημειώνοντας πως αυτή η επιχείρηση σε βάρος των εργαζομένων δε θα είχε επιτυχία, αν το σωματείο υπεράσπιζε στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, αναφέρει ότι "το σωματείο, σύμμαχος της διεύθυνσης, μετά τη νοθεία και τα παχιά λόγια στη γενική συνέλευση ότι δε θα περάσουν οι εκβιασμοί, δεν έκανε τίποτα".

Σε αντίθεση με αυτή την τακτική, η παράταξη προτείνει: Αμεση γενική συνέλευση, αποτροπή των εκβιασμών, συνάντηση με τη Γενική Διεύθυνση για να αξιοποιηθούν οι επενδύσεις, τα κέρδη του δίχρονου '94 - '95. Σε περίπτωση που δε γίνουν δεκτές οι προτάσεις του σωματείου από τον εργοδότη, δημοσιοποίηση των θέσεων σε κυβέρνηση και ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα και χρησιμοποίηση όλων των μέσων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ