Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παίρνει αποστάσεις και ο Γ. Βαρβιτσιώτης

Αποστάσεις τόσο από την ηγεσία του κόμματος όσο και από τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, πήρε χτες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αφορμή ήταν οι διαρροές προς τα ΜΜΕ από τη Ρηγίλλης και από το περιβάλλον του επίτιμου προέδρου για το θέμα του βέτο για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως είναι γνωστό ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να διαφωνεί με το να ασκήσει η χώρα μας βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας, θέση την οποία η Ρηγίλλης, μέσω διαρροών, χαρακτήρισε προσωπική και έξω από τη γραμμή του κόμματος. Η διαρροή αυτή ανάγκασε τον Κ. Μητσοτάκη να καλέσει μέσω συνεργατών του "τη Ρηγίλλης να σοβαρεύεται".

Χθες ο Γ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι καταδικάζει τις διαρροές "είτε προέρχονται από τη Ρηγίλλης είτε από την Αραβαντινού". Οι διαρροές, είπε, είναι απαράδεκτες και μολύνουν το πολιτικό κλίμα. Δήλωσε δε ότι το πρόσφατο επεισόδιο με τον Μ. Εβερτ στο Πεντάγωνο (δεν του επέτρεψε ο Μ. Εβερτ να κάνει δηλώσεις) "πάει να τακτοποιηθεί", φράση που υπονοεί ότι οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του κόμματος δεν έχουν ακόμα ομαλοποιηθεί πλήρως. Ο Γ. Βαρβιτσιώτης φρόντισε να ρίξει και άλλο καρφί στον αρχηγό της ΝΔ, δηλώνοντας ότι δε διάβασε "εμβριθώς" την πρόσφατη συνέντευξη του Μ. Εβερτ αν και πιστεύει ότι "ήταν μία τοποθέτηση σε εθνικά θέματα που λίγο - πολύ όλοι μας αποδεχόμαστε".

Στο μεταξύ σήμερα και αύριο γίνονται οι εσωκομματικές εκλογές σε όλες τις οργανώσεις της ΝΔ όπου αναμένεται να εκλεγούν στελέχη που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν τον Μ. Εβερτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ