Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αλληλεγγύη" στις... ΗΠΑ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε, να ψελλίσει οτιδήποτε κατά της γκανγκστερικής πολιτικής των Αμερικανών, εναντίον της Κούβας, στο όνομα του ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται "πρωτίστως" για τα ελληνικά ζητήματα!

Σε μια ακόμα πρωτοφανή επίδειξη υποτέλειας απέναντι στους Αμερικανούς προέβη χτες η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, αυτή τη φορά, την ανοιχτή συνταύτισή της με εκείνους που προχωρούν σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Ταυτόχρονα, μην μπορώντας να ξεφύγει από το δόγμα της εξάρτησης, έφτασε στο σημείο να εμφανίζει την αδιαφορία απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ως "ευφυή διπλωματία", που αποσκοπεί στο να μη δυσαρεστήσουμε τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να μπορούμε να προσμένουμε κάποια ψίχουλα "αλληλεγγύης" τους! Και αυτό την ώρα που η κυβέρνηση, με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι "αυτονόητη" η συμφωνία όλων των κρατών και κυβερνήσεων με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωσή της, όταν επιβουλείς της διεθνούς νομιμότητας είναι τα αφεντικά του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, χτες ο "Ρ" έθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ερώτημα, αν έχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση για την τακτική των ΗΠΑ, που προχωρούν σε επέκταση του "εμπάργκο" κατά της Κούβας. Ο Δ. Ρέππας,σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να αποφύγει να ψελλίσει οτιδήποτε που μπορούσε να θεωρηθεί μη δουλικό προς τις ΗΠΑ, επέλεξε την τακτική του "τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω"... Οπως είπε, "η κυβέρνηση παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν άλλες κυβερνήσεις. Και αυτό το οποίο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι να επιδιώκει και να επιτυγχάνει, ώστε οι άλλες κυβερνήσεις στα θέματα που αφορούν τη δική μας χώρα, να έχουν θέσεις οι οποίες θα είναι κοντά ή απόλυτα σύμφωνες με τις θέσεις της δικής μας κυβέρνησης"!

Στην προσπάθειά του αυτή, να... "ελληνοποιήσει" τους λόγους επίδειξης ανοχής απέναντι στην αμερικανική αντικουβανική γκανγκστερική πολιτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν φυσικό να προκαλέσει τη γενική θυμηδία στην αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.Ενδεικτικό είναι ότι συνάδελφος δημοσιογράφος... θύμισε στον Δ. Ρέππα ότι το ερώτημα του "Ρ" δεν αφορούσε το... ελληνικό "εμπάργκο" στα Σκόπια, αλλά το "εμπάργκο" των ΗΠΑ κατά της Κούβας... Ωστόσο ο Δ. Ρέππας επέμεινε ακάθεκτος να υποστηρίζει ότι "υψηλή προτεραιότητα για μας έχει η πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ που αφορά τη χώρα μας, πρωτίστως".

Μάλιστα, λίγο αργότερα φρόντισε να διασκεδάσει κάθε πιθανή απόρροια, μήπως τελικά απαντούσε χωρίς να έχει καταλάβει τι ρωτήθηκε. Σε νέο, λοιπόν, ερώτημα του "Ρ", αν το "εμπάργκο" των ΗΠΑ κατά της Κούβας κινείται, σύμφωνα με την κυβέρνηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε: "Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει μεταξύ όλων των χωρών, μεταξύ όλων των κρατών, να υπάρχουν σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και ανοιχτής συνεργασίας. Για την αμοιβαία ωφέλεια, η οποία πρέπει να υπάρχει και να διέπει αυτού του είδους τις σχέσεις και συνεργασίες"! Τέτοια ευθύτητα και συνέπεια στην υπεράσπιση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου η κυβέρνηση... Τέτοια επίδειξη προθυμίας παροχής"σοσιαλιστικής αλληλεγγύης" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς... τις ΗΠΑ!

Ας σημειωθεί ότι αυτή η απροσχημάτιστη κυβερνητική άρνηση να ψελλίσει, έστω και μια τυπική λέξη υπέρ της διεθνούς νομιμότητας, που παραβιάζεται χωρίς αιδώ από τους Αμερικανούς είναι διπλά προκλητική και προσβλητική για το λαό μας. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να στοιχηθεί ούτε καν πίσω από τις ανησυχίες που ακόμα και η ΕΕ εξέφρασε για την τακτική των Αμερικανών.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ