Σάββατο 9 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις

Σε γενικόλογο ευχολόγιο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, πέραν της συνέχισης λειτουργίας της Διακομματικής Επιτροπής για τα προβλήματα των γυναικών, που και πάλι δεν ορίστηκε επακριβώς το πλαίσιο των προβλημάτων που θα την απασχολούν, αναλώθηκαν οι ομιλητές των αστικών κομμάτων.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Ν. Κατσέλη,αφού έθεσε το ερώτημα αν τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν εξίσου και για τα δύο φύλα, πρότεινε τη σύσταση σε διαρκή βάση της Διακομματικής Επιτροπής.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Ε. Παπαδημητρίου,αφού επανέλαβε τα γνωστά περί ίσων ευκαιριών κλπ., κάλεσε "τις γυναίκες εργάτριες στον αγώνα οικοδόμησης ενός κόσμου ίσων ευκαιριών"!!

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντ. Σαμαράς, επανέλαβε τις άνευ περιεχομένου απόψεις του κόμματός του για τα προβλήματα των γυναικών, επικεντρώνοντας το όλο θέμα στην αναλογική εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο και τους άλλους μαζικούς φορείς και κάλεσε την κυβέρνηση "να πάρει άμεσα τα αναγκαία μέτρα, που πολλά από αυτά προβάλλονται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής".

Η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,υποστήριξε ότι "τα γυναικεία προβλήματα δεν είναι γυναικεία υπόθεση, αλλά αφορούν την κοινωνία", αποφεύγοντας, όμως, να πει πώς μπορεί αυτά να λυθούν από μία ταξική κοινωνία που κυριαρχεί το κεφάλαιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Α. Τσοχατζόπουλος,στην αρχή της ομιλίας του, συνεχάρη εκ μέρους της κυβέρνησης τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής. Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση της λύσης των προβλημάτων των γυναικών, προσθέτοντας ότι "είναι ορατή η απόσταση μεταξύ του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει και της πράξης". Ο Α. Τσοχατζόπουλος πρότεινε η Διακομματική Επιτροπή να αποκτήσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και εξουσίες και κατέληξε, λέγοντας ότι είναι έτοιμο νομοσχέδιο για τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Ισότητας.

Με ανάλογο πνεύμα μίλησε και η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ελ. Παπαζώη,ενώ το λόγο πήραν αρκετοί βουλευτές και ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια ιστορική στιγμή του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα (2010-03-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-07-28 00:00:00.0)
Ακρως υποκριτική η ΕΕ στο γυναικείο ζήτημα (2005-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-03-15 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται ίδρυση... Πολιτικής Ενωσης Γυναικών (1996-06-19 00:00:00.0)
Πίσω ολοταχώς! (1996-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ