Τρίτη 12 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
"Η δίκη των στρατηγών"

ΣΕΟΥΛ. -

Αρχισε χτες στη Σεούλ η δίκη των δύο πρώην Προέδρων της Νότιας Κορέας, Τσουν Ντου Χουάν και Ρο Τάε Βου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ανταρσία και προτροπή σε στάση.

Η κατηγορία για ανταρσία αφορά την εμπλοκή των δύο πρώην στρατηγών και Προέδρων, στο πραξικόπημα του 1979. Οι κατηγορίες για προτροπή σε στάση, τούς απαγγέλθηκαν για τον ρόλο τους στη μαζική σφαγή πολλών δεκάδων αθώων πολιτών που διαδήλωναν στην πόλη Κουαντζού το 1980 κατά της χούντας.

Μαζί με τους δύο πρώην Προέδρους της Ν. Κορέας, στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ακόμη 14 άτομα, μεταξύ των οποίων, πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και αξιωματικοί του στρατού. Οι δύο πρώην Πρόεδροι, που έχουν ήδη προφυλακιστεί, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο φορώντας ενδυμασία κρατουμένων και κάθησαν ο ένας δίπλα στον άλλο, στην πρώτη σειρά των εδωλίων, δηλώνοντας "αθώοι" για όλες τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν επισείουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αλλά ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι εάν τελικά κριθούν ένοχοι θα καταδικασθούν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ