Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης

Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΚΝΕ και της Λενινιστικής ΚΟΜΣΟΜΟΛ

Σε ιδιαίτερα θερμό και συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Σοφιανού και του Α' γραμματέα της ΚΕ της Πανενωσιακής Λενινιστικής Κομσομόλ και μέλους της ΚΕ της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ, Αντρέι Εζέρσκι. Την αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ πλαισίωναν τα μέλη του Γραφείου του ΚΣ, Π. Μεντρέκας και Η. Τσαβδαρίδης, ενώ τον Α. Εζέρσκι συνόδευε ο Σ. Σούμποτα, μέλος της ΚΕ της Κομσομόλ.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν και αντάλλαξαν σκέψεις γύρω από το νεολαιίστικο κίνημα στις δύο χώρες και τις οργανώσεις τους. Η αντιπροσωπεία της Κομσομόλ, που βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του ΚΣ της ΚΝΕ, ενημέρωσε για τις προσπάθειες ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Κομσομόλ στις νέες συνθήκες σε όλη την επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν ιδιαίτερα σε κάποιες από τις Δημοκρατίες, όπου τα μέλη και οι φίλοι της Κομσομόλ ζουν και δρουν σε παρανομία.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Σοφιανός, υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΚΝΕ για στενές σχέσεις συνεργασίας με την Κομσομόλ, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του γεγονότος ότι η Κομσομόλ συνεχίζει να δρα και να παρεμβαίνει στην πρώην Σοβιετική Ενωση. "Μέσα από την επίσκεψή σας, θα μας δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούμε για τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρωσία και την υπόλοιπη πρώην ΕΣΣΔ, αλλά και για την κατάσταση στο Κομμουνιστικό Κίνημα της Ρωσίας μπροστά και στις προεδρικές εκλογές", τόνισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και κατέληξε: "Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε για να σας γνωρίσουμε την Οργάνωσή μας, τη δουλιά μας και να συζητήσουμε για τη συνεργασία των Οργανώσεών μας και το γενικότερο συντονισμό των ΚΝ".

Η αντιπροσωπεία της Λενινιστικής Κομσομόλ είχε, χτες, συνάντηση με τη συντακτική επιτροπή του "Οδηγητή", με επικεφαλής την αρχισυντάκτριά του Χρ. Παναγιωτακοπούλου, ενώ σήμερα θα γίνει η συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το πρωί και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, όπου θα μιλήσει ο Αντρέι Εζέρσκι. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα συνεχιστεί με επισκέψεις και συναντήσεις με τις αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ