Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Νίκησε ο πιο ψύχραιμος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Μαρούσι την ΑΕΚ με 77 - 74

Με πεσμένα φτερά θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στην Πάτρα για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Η ομάδα του Λ. Σούμποτιτς, αν και της δόθηκε η ευκαιρία, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός απογοητευμένου Ολυμπιακού. Οι αιτίες πολλές. Η έλλειψη ψυχραιμίας στις κρίσιμες στιγμές, η απουσία πλέι μέικερ και η αδυναμία του Αντ. Πελ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. "Την ψυχραιμία, που έδειξε στο τέλος ο Ολυμπιακός, δεν την είχαμε εμείς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Κρίμα που αφήσαμε την ευκαιρία. Ενόψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου θα ήταν για μας η καλύτερη τονωτική ένεση", παραδέχτηκε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Ο Γ. Ιωαννίδης παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του έκαναν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της περιόδου, αλλά δικαιολόγησε τη συμπεριφορά τους. "Δεν παίξαμε καλά κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ολα τα παιδιά είναι στενοχωρημένα. Απλώς είχαμε την ψυχραιμία στο τέλος, κάναμε καλές επιλογές και πήραμε τη νίκη που είχε καθαρά χαρακτήρα γοήτρου", παραδέχτηκε.

Ο Δ. Ποδαράς κλήθηκε από τον Λ. Σούμποτιτς να καλύψει το κενό των Μπαρλά, Ζέρβα και την αδυναμία του Κατσικάρη να ανταποκριθεί στο ρόλο του πλέι μέικερ. "Ο Ποδαράς έχει έξι χρόνια να παίξει σε αυτή τη θέση και ο ίδιος μού δηλώνει ότι δυσκολεύεται. Τι να κάνουμε όμως. Ο Μπαρλάς υποβλήθηκε σε εγχείρηση και θα απουσιάσει για έξι μήνες. Ευτυχώς ξεκίνησε προπονήσεις ο Ζέρβας κι ελπίζω το Σάββατο να είναι σε θέση να αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου", υπογράμμισε ο Λ. Σούμποτιτς.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι που ο πολύ καλός μέχρι τότε Αντι Τούλσον πέταξε τις ελπίδες της ΑΕΚ να πάει το παιχνίδι στην παράταση, αστοχώντας απελπιστικά από τη γραμμή του τρίποντου. Ο Ολυμπιακός που μετά το 21 παρακολουθούσε την ΑΕΚ στο σκορ κέρδισε με 77 - 74, έχοντας κορυφαίο τον Ντρ. Τάρλατς.

ΑΕΚ: Κατσικάρης, Τούλσον 25 (4), Χατζής 10, Παπαδόπουλος 9 (2), Κουκλάκης 9 (2), Ποδαράς 12 (1), Παπαγιάννης, Πελ 5, Κακιούζης 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Σιγάλας 2, Παπανικολάου 3, Γαλακτερός 8 (2), Νάκιτς 12 (2), Φασούλας 6, Τόμιτς 4, Τάρλατς 24, Σούλης, Ρίβερς 18 (1).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόσχονται θέαμα (1998-11-21 00:00:00.0)
Κινδυνεύει η ΑΕΚ (1996-03-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ