Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ζητά επανάληψη του ντέρμπι

Σε παραίτηση καλεί τους αρμόδιους της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ και ζητά αλλαγές στην Επιτροπή Διαιτησίας και στους θεσμούς

Την επανάληψη του αγώνα με τον Ολυμπιακό ή την κατακύρωσή του υπέρ της ΑΕΚ ζητάει με ανακοίνωση που έστειλε χτες σε ΕΠΟ, ΕΠΑΕ η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Η Ενωση μιλά για "δύο κορυφαίας σημασίας παρανομίες απολύτως και αυτοδικαίως σκόπιμες" από τον διαιτητή.

Η πρώτη συνίσταται στην τέλεση του αγώνα υπό "καταιγισμό πετροβολημάτων". Η δεύτερη αφορά τη διακοπή. Ο Παπαχίτζιος κατηγορείται γιατί δεν έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ότι πήρε αυτή την απόφαση "με υπαιτιότητα ορισμένων φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας και δεν το κατακύρωσε υπέρ της ΑΕΚ. Εκτός αν σκόπιμα περιόρισε αυτοβούλως κατά 8 - 10 τον αγωνιστικό χρόνο, οπότε πρέπει να διαγραφεί".

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητάει να μάθει τι μέτρα θα πάρουν οι αρμόδιοι "για άμεση επανόρθωση, αν θα διαγραφούν διαιτητής - παρατηρητής και αν ερευνηθεί για ποιους ενεργούσαν" και σε αντίθετη περίπτωση ζητά την παραίτησή τους.

Από τη μεριά τους οι "κιτρινόμαυροι" παράγοντες μιλούν για παραίτηση αφού "κινδυνεύουμε να χάσουμε εκτός της περιουσίας μας, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας αν αρχίσουμε την αυτοδικία για να αμυνθούμε".

Σημειώνεται μάλιστα ότι η διακοπή ζημίωσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό που λόγω αριθμητικής υπεροχής είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ προτείνει σε ΕΠΟ, ΕΠΑΕ την εφαρμογή μιας σειράς προτάσεων ως την επόμενη αγωνιστική!

- Ανάθεση στην τακτική δικαιοσύνη έρευνας σε βάθος για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση πιθανών κυκλωμάτων υπόπτων συμφερόντων.

- Αμεση ανάκληση και παραπομπή των Βασσάρα - Συμιακού γιατί υπάρχουν ενδείξεις τουλάχιστον αποτυχίας. Οσο για τον δεύτερο επίσημη παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη για παραβάσεις του ποινικού κώδικα.

- Ειδική έρευνα για τη δράση, τα κίνητρα και την ικανότητα του αθλητικού δικαστή Ερ. Ερωτοκρίτου, διότι με αχαρακτήριστη συμπεριφορά εμπόδισε τη διεξαγωγή έρευνας και ενθάρρυνε ελάχιστους διαιτητές να συνεχίζουν αδιάφοροι το ανεύθυνο έργο τους.

- Αμεση αλλαγή στις διατάξεις περί διαιτησίας και παρατηρητών. Αυτονόμηση των διαιτητών στις επιλογές, τις λίστες και στη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης τους.

- Εξασφάλιση σημαντικών ποσών ώστε να καταστεί οικονομικά αυτοδύναμη.

- Ερευνα για τα κριτήρια επιλογής των συνεργατών FILMNET, ΕΡΑ SPOR (!) και τυχόν ανάμειξη των ανωτέρω μέσων στη διαμόρφωση των συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος (!!).

- Ελεύθερη είσοδο όλων των ΜΜΕ στα γήπεδα.

  • Σε απολογία κάλεσε την Πέμπτη 21/3 ο αθλητικός δικαστής Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου τους Μπάγεβιτς, Μανωλά, Κούγια για δυσφήμιση του αθλήματος με τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι.
  • Παραίτηση δήλωσε χτες ο Αλ. Κούγιας, την οποία ο Τροχανάς δεν έκανε αποδεκτή. Ο ίδιος πάντως επιμένει.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητική προσπάθεια κατευνασμού (2023-03-31 00:00:00.0)
Ελπίζει στην Επιτροπή Εφέσεων (2013-04-20 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν οι απολογίες (2011-05-07 00:00:00.0)
ΑΕΚ (2001-01-13 00:00:00.0)
«Πυρ και μανία» (2000-07-29 00:00:00.0)
Οικογενειακοί διαξιφισμοί (1998-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ