Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Αντί για αποφάσεις, "θα"...

Πληθώρα καταγγελιών από συνέδρους για την κατάσταση στους χώρους δουλιάς. Μεγάλη η απήχηση των θέσεων της ΔΑΣ

Με πολλά "θα" και ευχολόγια, αλλά χωρίς πλαίσιο δράσης και συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων, ολοκληρώθηκε χτες το απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού.Με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, δεν υιοθετήθηκε καμία από τις προτάσεις που τέθηκαν από συνέδρους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις οποίες παρέπεμψαν για συζήτηση στο αόριστο μέλλον... Η άρνησή τους για λήψη δραστικών αγωνιστικών μέτρων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις καταγγελίες της πλειοψηφίας των συνέδρων για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οσον αφορά στις συμβάσεις εργασίας, αποφάσισαν να θέσουν το αίτημα για αυξήσεις 10%, αλλά ακόμα και αυτή η απόφασή τους προσκρούει στην αδιαλλαξία των ξενοδόχων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση...

Η ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων πρότεινε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση: Κατώτερου μεροκάματου 6.500 δραχμών, επαναφορά της ΑΤΑ, επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με 20 ΗΑΕ, 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, χτύπημα της μαύρης εργασίας, μη ενοποίηση του ΤΑΞΥ με άλλα Ταμεία κι άλλα θεσμικά αιτήματα.

Ο Χ. Κατσώτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, σχολιάζοντας το κλίμα που επικράτησε στο Συνέδριο, τόνισε: "Το Συνέδριο παρά τις αποφάσεις που κατά τη γνώμη μας δεν προωθούν λύσεις σε σωστή κατεύθυνση, πιστεύω ότι είχε επιτυχία, γιατί πολλοί σύνεδροι υιοθέτησαν τις απόψεις της ΔΑΣ. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις τοποθετήσεις τους στα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα του προβλήματος του τύπου ανάπτυξης της χώρας. Η άποψη μας είναι ότι χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, με στήριξη της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας και με ταυτόχρονη ανάπτυξη του τουρισμού, κόντρα στον ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό και σε όσους τον αποδέχτηκαν, η άποψη αυτή απηχεί στην πλειοψηφία των συνέδρων. Η αγωνιστική κατεύθυνση της Ομοσπονδίας και η ανάκτηση των ταξικών της χαρακτηριστικών, που θα επιτευχθεί μόνο με την αλλαγή των συσχετισμών, είναι οι προϋποθέσεις για την προώθηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ