Πέμπτη 21 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις προσταγές του Δραγούνη η Αστυνομία!

Από τη νύχτα αστυνομικές δυνάμεις "έζωσαν" το εργοστάσιο, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων!

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και εισαγγελέα, που έσπευσαν από τη νύχτα για να στηρίξουν τον ιδιοκτήτη της "Κ. Δραγούνης Εκτυπωτικές Επιχειρήσεις",δεν πτόησε τους 120 εργαζόμενους της επιχείρησης, που με σχεδόν καθολική συμμετοχή, πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στις αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές ενέργειες του εργοδότη, αλλά και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους οφείλει.

Από τις 2 τη νύχτα χτες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν περιζώσει τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Τατόι, ενώ η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινούσε στις 6 το πρωί!Σε συμπαράσταση των απεργών έσπευσαν αρκετοί συνάδελφοί τους από άλλα εργοστάσια του κλάδου, ενώ δίπλα τους βρέθηκε και ο Π. Σοφός,γραμματέας του ΕΚΑ. Κατά το μεσημέρι εμφανίστηκε στο χώρο εισαγγελέας, ο οποίος με τη συνδρομή των αστυνομικών, άφησε να περάσουν για να δουλέψουν πέντε εργαζόμενοι. Η προσπάθεια για συλλήψεις απεργών, αποφεύχθηκε από την έγκαιρη παρέμβαση των υπόλοιπων εργαζομένων. Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Και ενώ έχει ζητηθεί αυτόφωρος δίωξη του εργοδότη για τον λόγο αυτό, δεν... υπάρχει εισαγγελέας να την εφαρμόσει!

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Δ. Δρακόπουλος,πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, στη συνάντηση που έγινε με τον εργοδότη, με την παρουσία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανοιξης, αυτός τόσο στο αίτημα για ανάκληση των παράνομων απολύσεων (υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις), όσο και για την καταβολή των δεδουλευμένων, είπε ότι θα απαντήσει την Παρασκευή. "Είμαστε, τόνισε, αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ