Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ας επαγρυπνούμε

Ανακοίνωση της ΕΕΔΔΑ, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Για "έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς διακρίσεις" κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ),με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το όραμα αυτό, ως "χρέος" του λαϊκού κινήματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, αλλά και θύτες και θύματα μιας άμβλυνσης των αρχών της κοινωνικής και πολιτικής ισότητας. Τα φαινόμενα ρατσισμού στον τόπο μας αυξάνονται όλο και περισσότερο. Τόσο τα πρόσφατα γεγονότα στον Ασπρόπυργο, όσο και τα μεμονωμένα επεισόδια, που καθημερινά λαμβάνουν χώρα, αποκαλύπτουν ότι ο ρατσισμός είναι γέννημα της κρίσης του φιλελευθερισμού και των επιπτώσεων της εφαρμογής του στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Ο άνισος καταμερισμός του πλούτου, η ανεργία, η φτώχεια και οι ολοένα διευρυνόμενες ταξικές διάφορες οδήγησαν τις ηγεσίες του "πολιτισμένου" δυτικού κόσμου να εφεύρουν την ιδεολογία της "ανώτερης φυλής", που στήριξε και στηρίζει ολόκληρη την κρατική και οικονομική δομή. Η ιδεολογία αυτή στοίχισε στην ανθρωπότητα πολέμους και συμφορές.

Σήμερα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ όλο αυτό το καθοδηγούμενο από τους οικονομικά ισχυρούς ρατσιστικό ρεύμα εκπροσωπείται και στα Κοινοβούλια κρατών και βρίσκει απήχηση όχι μόνο στις πιο καταπιεσμένες κοινωνικά τάξεις, αλλά έχει κατορθώσει να αποκτήσει και ιδεολογικό υπόβαθρο, υποδηλώνοντας όλη την αντίφαση της δυτικής κουλτούρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ