Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για την επαναλειτουργία

Σε κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της "Βαμβακουργίας Βόλου", ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΡΟΚΑ

Συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου,θα έχει αύριο στην Αθήνα στο σωματείο των εργαζομένων στη "Βαμβακουργία Βόλου", προκειμένου να θέσει το αίτημα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που παραμένει κλειστό επί μήνες. Το σωματείο προειδοποιεί πως αν δε δοθεί λύση και μετά απ' αυτή τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν, από το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, σε αποκλεισμό των καταστημάτων των τραπεζών, στο Βόλο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, Γερμανός επιχειρηματίας ενδιαφέρεται να αγοράσει το μισό εργοστάσιο, με τον όρο, όμως, να απολυθούν οι 200 από τους 530 εργαζόμενους. Το υπόλοιπο μισό θα λειτουργήσει υπό το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς με νέα χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Βεβαίως, είναι φανερό ότι κι αυτή η "λύση" - όπως και οι προηγούμενες που δόθηκαν κατά καιρούς με συνεχείς χρηματοδοτήσεις που φαγώθηκαν - δεν εξασφαλίζει ούτε τις θέσεις εργασίας, ούτε το μέλλον της επιχείρησης. Η λύση είναι - όπως τονίζουν συνεπείς συνδικαλιστές του Βόλου - η ένταξή της στον ΟΑΕ, η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα κλωστοϋφαντουργίας και η εφαρμογή κλαδικής πολιτικής.

Η ΡΟΚΑ

Ενα χρόνο άνεργοι κλείνουν οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας ΡΟΚΑ της Λάρισας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προωθεί συνολική ή τμηματική πώληση της επιχείρησης, χωρίς να εξασφαλίζεται η επαναλειτουργία της και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι σοβαρές ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις έχουν και οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν άσκησαν πίεση προς την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή πάλης, την επαναλειτουργία της επιχείρησης με την επαναπρόσληψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ