Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεροκάματο θανάτου

Κομματιάστηκε από τον τόρνο στο μηχανουργείο "Τριβειοσπαστηροτεχνική", ο ανασφάλιστος εργαζόμενος Ν. Λούπας, μόλις 21 χρόνων, το περασμένο Σάββατο, ενώ ο εργοδότης παραμένει άφαντος

Τραγικό θάνατο βρήκε το Σάββατο γύρω στις 9 το πρωί ενώ εργαζόταν, ο Ν. Λούπας μόλις 21 χρόνων Βορειοηπειρώτης, όταν ο τόρνος τού μάγκωσε τα ρούχα και τον κομμάτιασε! Ο Ν. Λούπας - ο οποίος ήταν ανασφάλιστος - εργαζόταν στο μηχανουργείο "Τριβειοσπαστηροτεχνική" του Μαλιαρόπουλου στη Δραπετσώνα μόλις 15 μέρες. Ο άτυχος νέος που έμενε στο Ρέντη βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να βγάλει ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνούσε τις 4.000 δραχμές!

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά ενημέρωσε για το δυστύχημα τους αντιπροσώπους του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά όπου και αποφασίστηκε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να πραγματοποιήσει παράσταση στην Εισαγγελία Πειραιά και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη.Ο εισαγγελέας υπηρεσίας απάντησε στους συνδικαλιστές ότι έχει δοθεί εντολή να συλληφθεί ο εργοδότης και από εκεί και πέρα θα γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος και τίποτα παραπάνω. Οπως καταγγέλθηκε, για ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η διαδικασία που ακολουθείται είναι η επιβολή προστίμου 200 - 300 χιλιάδες δραχμών στους εργοδότες και στη συνέχεια ορίζεται τακτική δικάσιμος. Στο μεταξύ ο εργοδότης εξαφανίστηκε προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο. Το Συνδικάτο Μετάλλου απευθύνθηκε και στο ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Ελέγχου - Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου), αλλά το βρήκε κλειστό! Παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν ο εργοδότης - ο οποίος διαθέτει μηχανουργείο και στο Ρέντη με 15 εργαζόμενους - είχε άδεια για να δουλεύει υπερωρία το Σάββατο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ