Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο "Επίκεντρο"

Μετά την πετυχημένη επταετή πορεία του στην Πάτρα, το "Επίκεντρο" αποκτά χώρο και στην Αθήνα, στην οδό Αρμοδίου 10, (1ος όροφος), στην πλατεία της Κεντρικής Αγοράς και ξεκινά τη λειτουργία του απόψε (7μμ). Την γκαλερί (150 τμ) διαμόρφωσε ο αρχιτέκτονας Χρήστος Παπούλιας.

"Ψυχή" του νέου χώρου, οι: Αγγελική Αντωνοπούλου, Γαβριήλ Μιχάλης.Οπως τόνισαν χαρακτηριστικά στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: "Το πρόγραμμα της γκαλερί θα δώσει βάρος στους νέους καλλιτέχνες και σε κάποια γνωστά ονόματα πέραν του Ελλαδικού χώρου, στηριζόμενο βέβαια και στην ομάδα που έχει συγκροτήσει από καιρό".

Η πρώτη έκθεση είναι αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο Γιάννη Γαϊτη (1923 - 1984). Θα παρουσιαστούν έργα της περιόδου 1967 - 1984. Η κόρη του καλλιτέχνη Λωρέττα Γαϊτη τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο Γ. Γαϊτης άφησε πίσω του μία τεράστια παραγωγή έργων, τα οποία ήταν αρχειοθετημένα και φωτογραφημένα από τον ίδιο. Ενα έργο τεράστιο, που με πρωτοβουλία του "Συλλόγου Φίλων του Γ. Γαϊτη", εδώ και τρία χρόνια, αναζητείται, μελετάται και καταγράφεται με σκοπό την έκδοση του αναδρομικού - κριτικού καταλόγου του καλλιτέχνη". Η σύνταξη του καταλόγου έχει ανατεθεί στους ιστορικούς τέχνης Εφη Αγαθονίκου (για την Ελλάδα) και P. Siauve (για τις υπόλοιπες χώρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ