Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόστιμα για τον "μάρτυρα"

Εξι εκατομμύρια πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο STAR, για την εκπομπή της Βικτορίας Νταγκουνάκη "Αυτόπτης μάρτυρας". Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την εκπομπή στην οποία η Β. Νταγκουνάκη είχε καλέσει μια "μάρτυρα του σατανά". Η "σατανίστρια", όμως, σύμφωνα με καταγγελίες ιατρών, ήταν μια ψυχικά άρρωστη γυναίκα. Το ΕΣΡ θεωρεί ότι η εκπομπή παραβίασε κανόνες και κώδικες δεοντολογίας, προκαλώντας "έξαψη" στο κοινό.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του SKY, ενώ είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα". Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς αιτιολογία δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΕΣΡ. Το ΕΣΡ, είχε καλέσει τους εκπροσώπους του SKY, μετά από καταγγελίες για τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με θέμα τις υιοθεσίες και το Ιδρυμα Βρεφών "Μητέρα".

Θετικό είναι ότι το ΕΣΡ θα ασχοληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις του με ένα ακόμη μεγάλο θέμα, που αφορά στις "τηλεοπτικές δίκες" και για το οποίο μάλιστα έχει πάρει θέση και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Το ΕΣΡ, στην προκαταρκτική συζήτηση που έγινε, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των "δικών" που τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινά γίνονται από τα "παράθυρα", με τη συμμετοχή δικηγόρων, συνηγόρων και αντιδίκων, διαπιστώνοντας ότι με τις εμφανίσεις αυτές, οξύνονται οι αντιδικίες.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το ΕΣΡ βρίσκεται ακόμη σε αναμονή του χάρτη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων, αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του, τα αρμόδια υπουργεία εξακολουθούν να μη ανταποκρίνονται στο αίτημά του. Ενα αίτημα που απορρέει και από το νόμο, προκειμένου να δοθούν οι άδειες και να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό χάος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ