Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικά δρώμενα
  • Τον Ντούσαν Κοβάσεβιτς τον ξέρουμε μόνο σαν σεναριογράφο του πασίγνωστου πια "Αντεργκράουντ".Στην πατρίδα του, όμως, είναι και θεατρικός συγγραφέας. Και ως τέτοιος απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, αφού πρώτα παρουσίασε στο φλεγόμενο από τον πόλεμο Βελιγράδι το έργο του "Ο επαγγελματίας",γραμμένο το 1991.

Αυτό το έργο επέλεξε να παρουσιάσει στην Αθήνα το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,που από σήμερα και μέχρι 7 Απρίλη φιλοξενείται στο Θέατρο "Αλίκη".Ο μύθος του "Επαγγελματία" είναι επίκαιρος, αλλά και διαχρονικός. Τέτοιος που ταιριάζει σε πολλούς βασανισμένους λαούς του κόσμου. Ενας χαφιές και ένας αντικαθεστωτικός. Και οι δύο είναι επαγγελματίες στη δουλιά τους. Και οι δύο οδηγούνται στην παρακμή και στην πτώση.

Το έργο πριν έρθει στην Αθήνα ταξίδεψε σε Βερολίνο, Πράγα, Αυστρία, ΗΠΑ, Βουδαπέστη.

Η παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανεβάστηκε σε σκηνοθεσία Στέφανου Κοτσίκου,μουσική Γκόραν Μπρέγκοβιτς,μετάφραση Γκάκα Ρόσιτς,σκηνικά - κοστούμια Αντι Παρτζίλι.Παίζουν Γιάννης Μόρτζος, Ρήγας Αξελός, Πελαγία Αγγελίδου, Δημήτρης Συμεωνίδης.

  • Το έργο του Μιχαήλ Χουρμούζη "Ο Λεπρέντης",παρουσιάζει, αύριο (8.30μμ) στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης), ο "Θίασος Κόνιστρα",στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου "Δρώμενα '96 - Μήνας Θεάτρου".Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Παπανικολάου,η μουσική τουΔήμου Μούτση,οι χορογραφίες της Μαρίτας Ρίτζι,τα σκηνικά του Γιώργου Μπαρούνη και τα κοστούμια του Τάσου Πολυχρονόπουλου.Παίζουν οι: Αλέκος Μανδήλας Χρήστος Παναγιωτάκης, Μέτη Καρατζά, Χάρης Βασιλόπουλος, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Μαρία Τζανουκάκη κ.ά.
  • Τα 10 χρόνια του γιορτάζει το "Αερόπλοιο" και αφιερώνει την τελευταία του παράσταση, την Κυριακή των Βαϊων, με το έργο "Βίβλος" στα παιδιά της Αθήνας. Η απογευματινή θα είναι δωρεάν για τους μικρούς θεατρόφιλους.
  • Το έργο της Κύπριας Ειρένας Αδαμίδου "Η Ληστεία",σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη θα παρουσιάζεται από τις 15 του Απρίλη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο "Θέατρο 28".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ