Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τίποτε νεότερο" απ' την κυβέρνηση

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε χτες ότι οι θέσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις είναι γνωστές

Ενώ οι συνταξιούχοι διαδήλωναν στην Αθήνα και τον Πειραιά εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλος δήλωνε, ότι οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και δεν υπάρχει "τίποτε νεότερο".

Ομως η εκφρασμένη κατεύθυνση του υπουργείου για τη σταδιακή επανασύνδεση των συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη έχει επισημανθεί από τον ίδιο τον υπουργό ότι δεν είναι "δεδομένη". Αυτό που φαίνεται όμως σαν δεδομένο είναι ότι το κόστος οποιασδήποτε ρύθμισης θα το αναλάβει το ΙΚΑ. Εκτός αυτού δε διευκρινίστηκε από τον υπουργό αν η όποια αύξηση που θα δοθεί θα είναι απλώς δραχμική ή αν θα είναι και κατοχυρωμένη θεσμικά.

Σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών τρίτων προς το ΙΚΑ - τα οποίαμαζί με τα πρόσθετα τέλη προσεγγίζουν τα 650 δισ. δραχμές - ο υπουργός είπε ότι μελετάται από δυο συνεργεία του υπουργείου, ότι σκοπός είναι να εισπραχθούν και ότι το ΙΚΑ δεν έχει μηχανογράφηση και το απαραίτητο προσωπικό για να συντομεύσουν οι διαδικασίες.

Για την "ευρω - βόμβα" στο ΙΚΑ που θα σημάνει την κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στο Ιδρυμα των καταρτιζομένων στα Κοινοτικά προγράμματα, ο Ε. Γιαννόπουλος είπε ότι η Κοινότητα έχει "το πάνω χέρι", αλλά έχει ζητήσει διευκρινίσεις για το θέμα. Το θέμα είχε τεθεί για συζήτηση στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του ΙΚΑ απ' τον εκπρόσωπο των εργαζομένων σ' αυτό Κ. Κερασουνλή,αλλά η πλειοψηφία των παριστάμενων συμβούλων, υπεκφεύγοντας, παρέπεμψε το θέμα στην επόμενη μετά το Πάσχα συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι εξετάζεται το αίτημα των ιδιοκτητών φροντιστηρίων που καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά στο ΙΚΑ από το 1990 - 1994, τις εισφορές σε 48 δόσεις για τις περιπτώσεις που ασφάλιζαν τους καθηγητές στο ΤΕΒΕ για κύρια ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ