Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξέδιδαν ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου

Δυο ιδιώτες γιατροί, ένας νεκροτόμος του Νοσοκομείου Λάρισας κι ένας εργολάβος κηδειών κινδυνεύουν να καθίσουν στο σκαμνί, κατηγορούμενοι για έκδοση ψευδών πιστοποιητικών θανάτου και παράβαση καθήκοντος. Πόρισμα που συντάχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ του νοσοκομείου - ύστερα από σχετικές καταγγελίες συγγενών νεκρών - αναφέρεται σε δυο περιπτώσεις θανάτου ασθενών που είχαν διακομιστεί στην καρδιολογική κλινική, τα πιστοποιητικά θανάτου των οποίων εξέδωσαν ιδιώτες γιατροί, χωρίς καν να τους εξετάσουν. Και στις δυο περιπτώσεις, ενώ δεν είχαν υπάρξει γνωματεύσεις των αρμοδίων γιατρών του νοσοκομείου για τα αίτια του θανάτου, μετά από μεσολάβηση εργολάβου κηδειών, εκδόθηκε το αναγκαίο πιστοποιητικό από δυο ιδιώτες γιατρούς - τα ονόματά τους αναφέρονται στο πόρισμα - με αιτιολογία διάφορη απ' αυτή την οποία προήλθε ο θάνατος των ασθενών. Στη μία περίπτωση, μάλιστα, υπάρχει καταγγελία ότι ο γιατρός έλαβε και χρήματα για την έκδοση του πιστοποιητικού.

Πειθαρχικές ευθύνες αποδίδονται στο νεκροτόμο, επειδή δεν ενημέρωσε την επιτροπή του νοσοκομείου ότι είχε διαταχθεί νεκροτομή για τους δυο νεκρούς.

Κατά καιρούς είχαν δει το φως της δημοσιότητας - σχετικά έγραψε και ο "Ρ" - καταγγελίες πως από το Νοσοκομείο Λάρισας "φυγαδεύονταν" νεκροί, ύστερα από διαμεσολαβήσεις γραφείων κηδειών, τα οποία αναλάμβαναν τις κηδείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ