Πέμπτη 11 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΑΕΚ 1 - 0
Ηθελε τη νίκη και την πήρε

Ο ΠΑΟ κέρδισε δίκαια, απέναντι σε μια ΑΕΚ που έψαχνε την ισοπαλία

Αποκαθήλωση τη Μεγάλη Τετάρτη. Τρεις μέρες κράτησε η χαρά της ΑΕΚ για την κατάκτηση της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα. Χτες ο Παναθηναϊκός ξαναπέρασε πρώτος στη βαθμολογία (68 β. έναντι 67 β. της ΑΕΚ) αφού κέρδισε τους "κιτρινόμαυρους", το άγχος, την κούραση, αλλά και την ατυχία του.

Στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο Ουζουνίδης (λουμπάγκο) και κατά τη διάρκεια του αγώνα οι Καλλιτζάκης (θλάση στα πλευρά), Μάρκος (το ίδιο στην πλάτη). Ουσιαστικά, δηλαδή, η άμυνα του ΠΑΟ. Ομως οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για αυτό το παιχνίδι.

Ισως πίστευαν ότι ο ΠΑΟ θα είναι κουρασμένος ή απογοητευμένος. Ισως υπερτίμησαν τον εαυτό τους. Ο,τι και να ήταν, η ουσία βρίσκεται στο γεγονός πως ηττήθηκαν κατά κράτος. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης πάντως στην απώλεια έχει και ο Μπάγεβιτς.

Ο ελληνοποιημένος τεχνικός, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, φοβήθηκε το παιχνίδι και παρέταξε τους παίχτες με βασικό σκοπό την ισοπαλία. "Βραχυκύκλωσε" στον πάγκο και άφησε αβοήθητη την ομάδα. Παρότι από την αρχή φαινόταν η ανυπαρξία του Μπορμπόκη, τον κράτησε στο παιχνίδι και αυτός παρακολούθησε τον Μπορέλι να σκοράρει. Ενώ έχανε με 1 - 0 έβγαλε τους Κωστή, Κετσπάγια και έβαλε τους Κοπιτσή, Δημητριάδη...

Από την άλλη ο Ρότσα με διπλή ζώνη άμυνας και συνεχή πίεση κατάφερε να περιορίσει τα ατού της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα όλα να στηρίζονται σε προσωπικές εξάρσεις που κατέληγαν στην ταλαιπωρία της μπάλας ή το λάθος.

Κλειδί ο Γ. Σ. Γεωργιάδης

Ο αγώνας δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο προσέχοντας κυρίως την άμυνα. Από την άλλη οι "πράσινοι", είτε λόγω κούρασης είτε λόγω άγχους, έξω από την περιοχή παρουσιάζονταν επιπόλαιοι.

Δυο - τρεις φάσεις δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Υπό αυτές τις συνθήκες το γκολ θα ερχόταν από αυτόν που το ήθελε περισσότερο και δεν επαναπαυόταν. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα είχε ο ΠΑΟ ή πιο σωστά ο Γ. Σ. Γεωργιάδης, που αποτέλεσε το κλειδί της νίκης με την εν γένει προσφορά του.

Στο 80 έκανε μια κούρσα 70 μέτρων αλά Δώνης, υπό το... άγρυπνο βλέμμα των αντιπάλων, και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι. Ο Μπορέλι εντελώς μόνος δε δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τον ΠΑΟ στην κορυφή.

Κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε ένταση που ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια, χωρίς ευτυχώς συνέχεια. Ο διαιτητής Στεφανόπουλος άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αν για κάτι μπορεί να ελεγχθεί είναι ο πειθαρχικός τομέας. Πήρε το ρίσκο να βγάλει τον αγώνα με λίγα σφυρίγματα και κάρτες. Εδειξε κίτρινη στους Καλλιτζάκη (6η), Ατματζίδη, Μπορμπόκη, Σαμπανάτζοβιτς (6η).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Μάρκος (51 Λαγωνικάκης), Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλλιτζάκης (45 Μαραγκός), Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (80 Νιόπλιας), Καπουράνης, Βαζέχα, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Δώνης.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Βλάχος (84 Κοπιτσής), Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής (73 Μαλαδένης), Κετσπάγια (84 Δημητριάδης), Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσάρτας, Κασάπης.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ