Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΧΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσουμε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 του Απρίλη, στα πλαίσια της προσυνεδριακής δουλιάς, η Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η προσυνεδριακή δουλιά, συνδυασμένη με την παρέμβαση των κομμουνιστών για την ανάπτυξη του κινήματος στην περιοχή αποτελεί πηγή αισιοδοξίας για την ολόπλευρη ισχυροποίηση των ΚΟΒ, το δυνάμωμα των δεσμών με τους εργαζόμενους, την ανάπτυξη αγώνων για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής.

Ο προβληματισμός των αντιπροσώπων άγγιξε βασικά ζητήματα των τριών ντοκουμέντων, όπως ο χαρακτήρας της εποχής μας ως εποχής περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, η δημιουργία των προϋποθέσεων για την αλλαγή του υποκειμενικού παράγοντα, η αναγκαιότητα της δημιουργίας του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού μετώπου, ο χαρακτήρας της επανάστασης στην Ελλάδα, η ανάγκη να δυναμώσουν τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά των ΚΟΒ για την παραπέρα ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Τόσο στις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΚΟΒ της Αχτίδας, όσο και στη Συνδιάσκεψη εκφράστηκε η υποστήριξη των προσυνεδριακών ντοκουμέντων με την υπερψήφισή τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κόμματος.

Συζητήθηκαν ταυτόχρονα τα βασικά καθήκοντα των ΚΟΒ μέχρι το Συνέδριο, τα οποία είναι:

- Η αναγκαιότητα να γίνουν τα ντοκουμέντα υπόθεση των οπαδών και φίλων του Κόμματος, των εργαζομένων της περιοχής, μέσα από συσκέψεις και συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα.

- Η υπερκάλυψη του πλάνου της οικονομικής εξόρμησης.

- Η προετοιμασία για τον ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και στους τρεις δήμους της Αχτίδας.

- Η δουλιά για την επιτυχία του δεκαημέρου ειρήνης και η συμμετοχή των εργαζόμενων, του λαού της περιοχής στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.

- Η παραπέρα βοήθεια στην ΚΝΕ της περιοχής για να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβασή της στη νεολαία, για να κάνει κτήμα της τα ντοκουμέντα.

- Η ισχυροποίηση του Κόμματος στην περιοχή με τη στρατολογία των πιο δραστήριων οπαδών του Κόμματος.

Τέλος, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το 15ο Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την παραπέρα ανάπτυξη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ