Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φαινομενική η ηρεμία

Η χαλαρότητα των ημερών επέφερε μία επιφανειακή ηρεμία στη ΝΔ, η ηγεσία της οποίας απέφυγε να τοποθετηθεί στη νέα διαφοροποίηση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να χαιρετήσει σαν θετικά τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ.

"Δε σχολιάζουμε", ήταν η δήλωση αρμόδιων στελεχών της Ρηγίλλης, όταν καλούνταν να απαντήσουν στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη. Από την άλλη, όμως, έσπευδαν να διοχετεύσουν σε εφημερίδες σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ο Μ. Εβερτ αμέσως μετά τις γιορτές θα ενεργοποιήσει το Πειθαρχικό του κόμματος, όπου θα κληθούν να δώσουν λόγο στελέχη όπως ο Σ. Κούβελας και βουλευτές που ακολουθούν τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος. Τα σενάρια αυτά βέβαια έχουν σαν μόνο στόχο να εκφοβίσουν τα αντιπολιτευόμενα στελέχη, καθώς είναι σχεδόν απίθανο ο Μ. Εβερτ να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις λίγο μόνο καιρό πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος και να ηρωοποιήσει έτσι τα στελέχη αυτά.

Από τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές χτες ο Σ. Κούβελας, με συνέντευξή του στον "Επενδυτή", επιμένει στην κριτική του προς τον Μ. Εβερτ, δηλώνοντας ότι με την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ δεν ενθουσιάζονται οι οπαδοί της παράταξης και δε συγκινούνται οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ