Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αγρια φαγωμάρα

Διαστάσεις άγριας φαγωμάρας προσλαμβάνει η διαμάχη για την εξουσία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς οι αντιμαχόμενες ομάδες προσπαθούν με κάθε μέσο να πλήξουν η μία την άλλη και το κάθε στέλεχος να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στο "διάδοχο" ΠΑΣΟΚ. Ο Γολγοθάς αναμένεται να διαρκέσει για πολύ και η "Ανάσταση αργεί"...

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο έχει επιτευχθεί "οριστική συμφωνία Ακη - Αρσένη" ενάντια στον Κ. Σημίτη, στην οποία έχουν προσχωρήσει και οι Παπούλιας, Βενιζέλος, Παπουτσής, Οικονόμου, Σουλαδάκης και Τσούρας. Η συμφωνία προβλέπει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να υποστηριχτεί ο Α. Τσοχατζόπουλος για την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Γερ. Αρσένης θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αν ο Κ. Σημίτης χάσει τις εκλογές.

Το δημοσίευμα, το οποίο σαφώς εντάσσεται στην εσωκομματική διαμάχη του ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες, προκάλεσε ταραχή στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αρκετά στελέχη έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους όσον αφορά τη "συμφωνία Ακη - Αρσένη". Πρώτος διαχώρισε τη θέση του ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης,ο οποίος με γραπτή δήλωσή του διέψευσε την ανάμειξή του σε μυστικές συναντήσεις και συμφωνίες σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Επαναλαμβάνει επίσης ότι για τα οργανωτικά θέματα που αφορούν το συνέδριο θα τοποθετηθεί στη σύνοδο της ΚΕ το Μάη.

Από την πλευρά του Α. Τσοχατζόπουλου δεν υπήρξε επίσημη διάψευση, αλλά στενοί συνεργάτες του τόνιζαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης έχει προτείνει ανοιχτά "πολιτική συμφωνία" και δεν έχει ανάγκη να προσφεύγει σε μυστικές συναντήσεις.

Από την πλευρά του το μέλος του ΕΓ Γ. Σουλαδάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο και αναληθές το δημοσίευμα και υποστήριξε ότι ποτέ δεν εντάχθηκε σε κάποια από τις εσωκομματικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ