Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αρχίζει η δίκη Αντρεότι

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ.-

Αρχισε χτες η δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος κατηγορείται για συνεργία στη δολοφονία του δημοσιογράφου Μίνο Πακορέλι πριν από 17 χρόνια. Παράλληλα, ο Αντρεότι έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για τις σχέσεις του με τη Μαφία.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για συνεργασία με τη Μαφία για τη δολοφονία του εκδότη του περιοδικού ΟΡ. Το περιοδικό εκείνη την εποχή επρόκειτο να δημοσιεύσει πληροφορίες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει ο εισαγγελέας, θα κατέστρεφαν την πολιτική σταδιοδρομία του Αντρεότι.

Ωστόσο, ο Αντρεότι έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του Πακορέλι, καθώς επίσης και με τις κατηγορίες που του απονέμονται για τις σχέσεις του με τη Μαφία, υποστηρίζοντας ότι όλες αυτές οι υποθέσεις είναι αποτέλεσμα πολιτικών βεντετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρώην υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Κλόντιο Βιταλόνε και οι νονοί της Μαφίας Γκαετάνο Μπανταλαμέντι και Κάλο το 1979 έδωσαν την εντολή να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος. Ο εκτελεστής της Μαφίας Μικαελαντζέλο Λα Μπαρμπέρα ανέλαβε να εκτελέσει την εντολή.

Ο Αντρεότι δικάζεται στο Παλέρμο για τις σχέσεις του με τη Μαφία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο κορυφαίος προστάτης της Μαφίας στη Ρώμη. Η δίκη έχει αρχίσει από το περασμένο Σεπτέμβρη, όμως διεκόπη προχτές λόγω ασθενείας του δικαστή της έδρας. Η δίκη του Αντρεότι στο Παλέρμο θα επαναληφθεί στις 15 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ