Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Γιελτσινικές προεκλογικές ... κουτοπονηριές

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

Η Ρωσική Παλλαϊκή Ενωση κυκλοφόρησε στην Κρατική Δούμα δήλωση απ' αφορμή τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στην πόλη Μιτίστσι των εργαζομένων του εργοστασίου "Μετροβαγκονμάς" προς υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μπορίς Γιέλτσιν για μια νέα προεδρική θητεία.

"Το επεισόδιο αυτό της προεκλογικής εκστρατείας του εν ενεργεία αρχηγού του κράτους δε θα άξιζε τη γενική προσοχή", αναφέρεται στη δήλωση, "αν δεν είχε σχέση μ' ένα ενδιαφέρον γεγονός. Το ζήτημα είναι ότι στις 3 Απρίλη δημοσιεύτηκε εντολή της κυβέρνησης της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία θεωρήθηκε σκόπιμο να προσελκυστεί μια επενδυτική πίστωση από τράπεζες της Γερμανίας, ύψους περίπου 18.000.000 μάρκων, για τη χρηματοδότηση αγοράς από την ΑΕ μετοχική επιχείρηση "Μετροβαγκονμάς" τεχνολογικού εξοπλισμού για την οργάνωση της παραγωγής νέας γενιάς βαγονιών μετρό. Ετσι, για την επιχείρηση αυτή δημιουργούνται ειδικές, προνομιακές συνθήκες πληρωμής και εργασίας, που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη στάση των εργατών στη διάρκεια των εκλογών στις 16 Ιούνη".

Η Ρωσική Παλλαϊκή Ενωση θεωρεί αυτό το γεγονός ως προσπάθεια έμμεσου επηρεασμού της βούλησης των ψηφοφόρων με τη χρησιμοποίηση των ξένων χρηματικών μέσων, πράγμα που αποτελεί ωμή παραβίαση του Νόμου για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό το πολιτικό κόμμα, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της και αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Μπαμπούριν, έχει προσδιορίσει τη θέση του αριστερότερα του κέντρου και αριστερότερα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάλεσε την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια γεγονότα και να λάβει μέτρα, ώστε να μην επιτραπούν στο μέλλον. "Τα χρήματα από το εξωτερικό δεν πρέπει να καθορίζουν το μέλλον της Ρωσίας", τονίζεται στη δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ